LHC-forwardens två mål förgäves

Två mål i en och samma landskamp hör inte till vanligheterna. Pernilla Winberg gjorde det – men det var förgäves.

ishockey2018-11-11 11:41

Fyra matcher spelade för Damkronorna under fyrnationsturneringen i kanadensiska Saskatoon – och lika många förluster. Det såg lovande ut i tredje pris-matchen mot Finland, men några olyckliga minuter i tredje perioden förstörde chanserna. 2–1 blev 2–4 och då hjälpte det inte att rutinerade LHC-forwarden Pernilla Winberg blivit tvåmmålsskytt när Sverige inledde starkare än i tidigare matcher.

– Vi skapade chanser och pressade ned Finland. Ett helt nytt lag, sa Johanna Malmström, Sveriges team manager, i ett pressmeddedande.

USA – med LHC-backen Sidney Morin i laget vann turneringen efter 5–2 i finalen mot Kanada.