LHC-forwarden: "Jag tror ingen längtar lika mycket som jag"

Knappt två månader kvar till augusti. Henrik Törnqvist räknar ned. "Jag tror ingen längtar lika mycket som jag", säger LHC-fowarden.

Full fart framåt. LHC-anfallaren Henrik Törnqvist sprintar mot Markus Ljungh på tisdagens andra träningspass med löpintervaller på Stångebrofältet. Törnqvists rehabperiod har gått enligt planerna och i stort sett utan bakslag.

Full fart framåt. LHC-anfallaren Henrik Törnqvist sprintar mot Markus Ljungh på tisdagens andra träningspass med löpintervaller på Stångebrofältet. Törnqvists rehabperiod har gått enligt planerna och i stort sett utan bakslag.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2024-06-04 19:00

Låt oss börja med att be om ursäkt.

Om Henrik Törnqvist var några minuter sen till förskolan för att hämta sonen Ted så var det för att Corren ville prata med honom efter avslutad träning. Men det ska sägas att vi trots mäns högst tvivelaktiga simultanförmåga ändå gjorde ett försök att gå och prata samtidigt.

Det var i en vanlig närkamp förra hösten som kom han fel in i sargen och kände hur det högg till i ena knäet.

En dryg vecka senare kom mardrömsbeskedet.

Avslitet korsband – och inget mer spel förrän nästa sommar.

– Det har varit en lång väg, men utan att jinxa något känns det jättebra nu, säger unge veteranen från Motala.

Efter den starka LHC-säsongen – med slutspel för första gången på sex år – är nu uppladdningen i full gång inför nästa. När vi hälsar på under andra tisdagspasset är det åtta spelare som är kvar och springer intervaller. Några andra trampar cykel inne i gymmet medan importerna tränar på annat håll.

Med andra ord är det ungefär som vanligt så här års.

– Jag trivs med att få vara ute i friska luften och andas. Cykla har jag gjort tillräckligt senaste halvåret. Det var en riktig käftsmäll när man insåg hur lång tid det skulle ta...samtidigt som man nog ändå inte riktigt förstod där och då. Det är tuffa perioder längs vägen, men det blir lättare du kan börja träna, säger Henrik Törnqvist.

Han behöver inte säga att han längtar till augusti när det är dags att gå på is. För att inte tala om SHL-premiären mot Brynäs 21 september. Med tanke på den långa frånvaron kan 27-åringen nästan räknas som ett nyförvärv.

– Jag ser otroligt mycket fram emot sommaren. Jag tror ingen längtar lika mycket till augusti som jag. När sådana här saker händer blir det ännu tydligare hur kul det är med hockey och hur sjukt tråkigt det är att vara på sidan. Du vet att du kommer att vara förbannad och besviken ibland, men inser hur bra du har det på jobbet.

Ja, hur är det att sitta på läktaren nästan en hel säsong? Rent av smärtsamt?

– Mycket jobbigare är det i alla fall. Mer spänning, mer nerver. Som om alla känslor blir större på något sätt. Klart att du är glad att det går bra för lag och klubb och stad, men det gör ont att inte riktigt få vara med och dela glädjen, säger Henrik Törnqvist som har ett kontrakt som går ut till våren.

– Det tänker jag inte på nu. Jag är bara glad att snart få spela snart. Det enda jag vill är att vi ska vinna matcher och gå långt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!