LHC förstärker ledarstaben till nästa säsong

Till säsongen 2020/2021 utökar Linköping HC ledarstaben med ytterligare en assisterande tränare. Det är 28-årige Martin Dendis som kliver in i rollen med fokus på spelarutveckling.

Martin Dendis förstärker LHC:s ledarstab till säsongen 2020/2021.

Martin Dendis förstärker LHC:s ledarstab till säsongen 2020/2021.

Foto: Linköping HC/Gustaf Pettersson

Ishockey2019-12-12 18:14

För fem år sedan kom Martin Dendis till Linköping för att göra en del av sin utbildning till hockeytränare. Han har sedan blivit kvar i LHC och har verkat i olika roller inom akademin. Han har även jobbat som instruktör i samband med LHC:s camper och hjälpt delar av SHL-truppen med tekniska detaljer. Den 1:e maj 2020 kliver han in som ny assisterande tränare för A-laget. 

– Jag ser verkligen fram emot nästa säsong och rollen som assisterande tränare i SHL-laget med fokus på spelarutveckling. Det ska bli kul att jobba med spelare på individnivå och hjälpa dem med detaljer som de kan använda i matchsituationer. Genom att göra våra spelare bättre individuellt så blir vi bättre som lag och det ökar chansen till att vi blir framgångsrika i varje match, säger Martin Dendis till klubbens hemsida.

LHC:s General Manager Niklas Persson är nöjd med värvningen och har följt Dendis utveckling på nära håll under en tid. 

– Martin är en väldigt noggrann och detaljinriktad ledare och tränare. Han har gjort ett väldigt bra jobb inom akademin de senaste åren och det känns väldigt kul att ge Martin den här chansen. Jag är helt övertygad om att Martin kommer att kunna hjälpa våra spelare och vårt lag att bli bättre, säger Persson till hemsidan.

Därmed kommer tränarteamet utökas från fyra till fem ledare till nästa säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!