LHC föll knappt i toppmötet

En, två, tre, fyra, fem - men inte sex raka LHC-vinster.

SKELLEFTEÅ 20150227
Martin Sevc brottar ner Jacob Micflikier i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Linköping HC i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Foto: Robert Granström / TT / kod 11104

SKELLEFTEÅ 20150227 Martin Sevc brottar ner Jacob Micflikier i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Linköping HC i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå Foto: Robert Granström / TT / kod 11104

Foto: ROBERT GRANSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

ISHOCKEY2015-02-27 14:38

Förlust med 1-2 i toppmötet med serievinnande Skellefteå, men LHC-tränaren Roger Melin lämnade ändå Norrland med hyfsat positiva känslor.

Trots tre tappade poäng.

Han sa:

– I början var det lite som att vi åkte och väntade på något. Det var för blekt och ingen riktig energi. Vi bjöd på några lägen och straffades hårt för det.

– Sedan gjorde vi det bra. Pressade dem hårt och det känns bra tills nästa gång vi ska hit. Det är viktigt att sätta sig i respekt inför slutspelet, sa Melin.

Gjorde ni det?

– Jag hoppas det. Det blev inte sämre i alla fall.

Chansen till poäng fanns också, men LHC tog den inte efter en för släpphänt start. Skellefteå skaffade sig två måls ledning och kunde sedan spela på det. Broc Little (28:e målet för säsongen!) reducerade i andra perioden, men mer än så blev det inte.

– Skönt att se att vi jobbade oss tillbaka. Vi fortsatte att tro på vårt spel, arbetade tålmodigt och blev inte för nedslagna, sa lagkaptenen Magnus Johansson.

I den tredje hade Skellefteå trots allt läget under rätt bra kontroll fram till slutminuten där LHC satte ordentligt tryck. Men den här gången blev det ingen vändning och av allt att döma gick därmed tåget till topp två. Med tre omgångar kvar är både Frölunda och Växjö fem poäng före. Nu blir full fokus på att ta den så viktiga fjärdeplatsen.

– Bara att ladda om så fort som möjligt. Jag gillar när det är så här tätt med matcher, sa Johansson och såg fram emot lördagsmötet med Djurgården.

I slutspelet kan det bli nya matcher mot Skellefteå.

– Gärna det. Vi vill gå långt och då är det väl inte omöjligt att vi stöter på varandra igen. Det har varit jämna matcher och det känns som vi har en bra chans, sa Magnus Johansson.

Sebastian Karlsson saknades på grund av ryggont, men räknar med spel mot Djurgården.

SKELLEFTEÅ 20150227
Fredric Andersson i närkamp med Sebastian Aho i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Linköping HC i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Foto: Robert Granström / TT / kod 11104
SKELLEFTEÅ 20150227 Fredric Andersson i närkamp med Sebastian Aho i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Linköping HC i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå Foto: Robert Granström / TT / kod 11104
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!