LHC föll i Ramboldts comeback – sena mål avgjorde

Nej, det blev ingen vinst för Emilia Ramboldt i LHC-comebacken. Guldfavoriten Luleå vann sena lördagsmötet med 5–2 i Saab arena.

Emilia Ramboldt.

Emilia Ramboldt.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2021-01-16 21:04

32-åringen trodde att hon gjorde sin sista match i SM-kvartsfinalen i våras. 

Mot Luleå.

Men nu var hon tillbaka.

Mot Luleå.

Tidigare i veckan blev det klart att rutinerade backstjärnan Emilia Ramboldt gör tillfällig comeback i Linköping HC och spelar säsongen ut. Efter bara några träningar ställdes hon på lördagen mot Sveriges bästa lag och fick en tuff start när hon var inne på ett tidigt insläppt baklängesmål.

LHC var i underläge, men vände efter mål av Rhyen McGill och Jennifer Wakefield och skakade om topplaget. Men mot slutet av andra perioden var det ånyo bortaledning och den släppte man inte. Klasspelare som Michaela Cava och Emma Nordin klev fram när det behövdes och lyckades in bakom Stephanie Neatby som hade massor att göra och klarade det mesta.

Hemmalaget fick bara till ett skott på mål i slutperioden, men gick för det med utplockad målvakt och försök till kvittering. I stället kom ett fjärde och femte bortamål i tom bur och då var det förstås definitivt avgjort. Så hemmalaget var närmare än vad siffrorna visar. 

Närmast väntar nu söndagsmöte med formstarka Modo, som gått som en raket på slutet och på allvar är inblandat i striden om fjärdeplatsen. Då är också tanken att Emilia Ramboldt ska matchas hårdare och ges en större roll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!