LHC-femman som sprider skräck

Här är LHC-femman som sprider skräck i damhockey-Sverige: Sidney Morin, Anna Kjellbin, Lara Stalder, Pernilla Winberg och Kennedy Marchment.

Lara Stalder.

Lara Stalder.

Foto: Per Bergsten

ishockey2018-10-14 19:27

– Det var inte bara den linan som var bra, men klart att är kul med en sådan utdelning. Mycket handlar om att underkasta sig det hårda och tråkiga jobbet. . . då blir det desto roligare framåt också, sa Madeleine Östling, tränaren.

Ja, Linköpings HC hade en målrik lyckad helg i SDHL-hockeyn. Eller vad sägs om 6–2 mot Brynäs och 9–4 mot Djurgården? Femton mål gjorda – varav tretton av ovannämnda spelare. Snacka om offensiv sprängkraft när stjärnorna placerats tillsammans.

– Det var förra helgen som jag ville se hur det fungerade och nu var det hur bra som helst. De är så skickliga med pucken och såg hela tiden till att vinna tillbaka den snabbt om de råkade bli av med den, sa Östling belåtet.

Hon gillade förstås vad hon såg på Hovet på söndagen.

Den första perioden allra mest.

– Bästa perioden vi gjort den här säsongen. Det var helt outstanding. Otroligt bra. Kan vi spela så i 60 minuter är vi garanterat ruskigt svårslagna. Det hade kunnat vara några mål till, sa tränaren.

Nu var det 4–0 efter en målexplosion under andra halvan och därefter en bekväm resa till ännu en seger. Efter den oväntat trassliga starten har topptippade LHC gått desto bättre på slutet med fem raka segrar.

– Svårt att riktigt behålla koncentrationen när vi var så överlägsna som vi var. Men jättebra att få göra så mycket mål, sa Östling.

Vad är skillnaden jämfört med för två veckor sedan?

– Då fuskade vi lite och trodde att puckarna skulle komma till oss. Det gör de inte. Du måste jobba för det. Det ger också mer energi och självförtroende.

Målen mot Djurgården: Lara Stalder 3 (6 poäng totalt!), Sidney Morin 2, Kennedy Marchment, Pernilla Winberg, Emma Murén och Madelen Haug Hansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!