LHC fast på flygplats

Förlust i SM-finalen – då hade någon bokat av LHC:s biljetter hem.

Foto: Robert Nyholm/TT

ishockey2016-03-20 19:42

Förlust i den avgörande SM-finalen mot Luleå var en tung smäll för Linköpings HC. När den besvikna truppen på söndagskvällen skulle checka in för att flyga till Arlanda kom nästa chock. Efter misstänkt sabotage fastnade man i Norrbotten. Enligt flygbolaget Norwegians anställda på flygplatsen ringde en person under lördagen och bokade av samtliga 30 biljetter.

– Mycket märkligt. Flybolaget uppger att någon har ringt och avbokat vår hemresa. Jag har ingen aning om vem det skulle vara eller varför. De enda av oss som haft kontakt med flygbolaget är jag och Kim (Martin Hasson, sportchefen). Vi kommer att söka mer information i morgon, säger tränaren Peter Frantz till Corren.

Skadelösa

Enligt tränaren finns ett telefonnummer som utreds och händelsen kommer att polisanmälas. LHC kommer att kräva att få pengarna tillbaka från flygbolaget och är berett att ta till en stämning om så krävs.

Klubbdirektören Anders Mäki säger:

– Vi får naturligtvis undersöka det vidare under måndagen. Det måste finnas en förklaring, men det går inte att få några besked nu. Jag vet att vi betalat in pengar i förskott för hela resan tur och retur.

Han tror inte att klubben brustit i sina rutiner.

– Har vi gjort något fel är det inget att göra, men har vi inte gjort det är vi beredd att driva det vidare så långt det krävs. Då ska vi hållas helt skadelösa.

Annat flyg

LHC-truppen fastnade på Kallax flygplats, men fick till slut plats på ett senare flyg med ett annat bolag. De biljetterna blev dock betydligt dyrare än de som bokats från början. Som Corren berättat har klubben tvingats att vädja om att få in pengar för att bekosta den redan från början dyra resan. Nu blir det en extrakostnad som ingen räknat med.

– Vi fick köpa ny biljetter. Det blir en stor summa, säger Peter Frantz.

Med i laget finns flera spelare som redan i morgon förmiddag har samling med landslaget på Arlanda för vidare färd till Kanada för stundande VM.

Corren var under söndagskvällen i kontakt med Norwegians presstjänst som ännu inte hade inte infomerats om händelsen. Kontaktpersonen där uppger att det låter som en extremt märklig och ovanlig situation – och att det, oavsett om det sker per telefon eller via nätet, krävs rätt bokningsnummer för att kunna boka av.

Kallax flygplats.
Kallax flygplats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!