LHC-duon gjorde poäng för Kanada

LHC-stjärnan Andrew Gordon gjorde avtryck med kanadensiska landslaget – i jakten på en OS-biljett.

Foto: Per Bergsten

ishockey2017-08-18 20:15

Efter en vinst och en förlust i de inledande matcherna i Nikolaj Puchkov-turneringen i St Petersburg avslutade Team Canada med att vinna med 4–0 mot SKA Neva. Och efter två poänglösa matcher för LHC-duon Andrew Gordon och Derek Roy hamnade båda i poängprotokollet.

Gordon svarade för ett mål och en målgivande passning, medan Roy stod för två assists. Återstår att se hur långt det räcker för att imponera på coachen Willie Desjardins och managerduon Sean Burke och Martin Brodeur, som har uppdraget att sätta ihop ett OS-lag utan stjärnor som Sidney Crosby och Connor McDavid utan med mestadels Europabaserade spelare.

– Det är en ”en gång i livet-möjlighet” och jag ska göra precis allt jag kan för att drömmen ska gå i uppfyllelse. Jag är enormt förväntansfull över den här chansen, sa Gordon till Corren före turneringen.

På måndag är kanadensarna tillbaka i Linköping, där det senare under veckan väntar match mot allsvenska AIK i samband med träningslägret i Norrtälje. Fredrik Karlström, ny från just AIK, är ännu inte spelklar på grund av en höftskada, medan förhoppningen är att Nick Sörensen då ska vara med igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!