LHC-bossen: "Känner inte att vi behöver det"

Nu ska SHL-hockeyn avgöras – och Linköpings HC har inga värvningar i sikte. "Just nu känner vi inte att det behöver det", säger Fredrik Emvall, general managern.

Foto: Jeppe Gustafsson

ishockey2018-01-05 05:00

Streckstriden rasar vidare och flera klubbar har under den senaste tiden valt att förstärka sina trupper. LHC plockade i december in backen Almen Bibic från Rögle och många supportrar hoppas också att det inom kort ska plockas in en forward.

Men så ser det inte ut att bli.

Åtminstone inte än.

Kanske sen.

– Vi är inte ute och letar aktivt, säger Emvall.

Du för ingen dialog med någon spelare på väg in?

– Nej.

Betyder det att ni är nöjda med det ni har – eller att det inte finns pengar för det?

– Just nu känner vi inte att vi behöver det. Det känns bra med det vi har. Klart att vi håller koll, men inte så att jag jagar en massa agenter. Sedan får man se vad som händer, det kan alltid komma skador och annat som gör att vi måste agera.

Så här dags i fjol var läget också lugnt, men strax innan transferfönstret stängde valde klubben att landa tyske forwarden Marcel Müller – samtidigt som Niclas Bergfors flyttade till Djurgården. Med nyblivet rookiekontrakt till Olle Lycksell har LHC för tillfället fjorton forwards i truppen även utan Mark Zengerle som fick lämna i höstas. Till saken här också att tunga trion Derek Roy, Mathis och Ken Andre Olimb kommer att missa ett antal matcher under OS.

Jättetalangen Jonathan Dahlén var ett aktuellt namn i somras och även när han senare fick lämna Vancouver. Men i stället hamnade han i allsvenska Timrå. Nu talas på nytt om en flytt till SHL och att Färjestad ska ligga närmast till hands.

– Det kommer en del olika besked om spel i SHL eller om han ska vara kvar i Timrå. Jag har kontakt med agenten. Skulle vi få veta att han vill komma till oss är det klart att vi ska ta en rejäl funderare på det, säger Fredrik Emvall.

Greg Squires och Juhamatti Aaltonen är två andra välmeriterade forwards där det pratas om intresse från SHL-klubbar. Aktuella namn för er?

– Nej.

I höstas var Emvall i Schweiz för att prata framtid med Mattias Sjögren och Jonas Junland. Den sistnämnde är avskriven efter att ha förlängt kontraktet med Lausanne, men Sjögren är fortsatt aktuell och står kvar högt upp på önskelistan.

– Vi håller kontakten. Nu har Mattias varit en del skadad under säsongen och vill till att börja med komma tillbaka i full form. Men det är självfallet ett mycket intressant namn för oss, säger Emvall.

LHC kan dock räkna med tuff konkurrens om landslagscentern. Färjestad har bekräftat sitt intresse och det är ingen vågad gissning att även klubbar som Malmö, Rögle och Djurgården finns med i bilden.

Fotnot: Intervjun med Fredrik Emvall gjordes före torsdagens förlustmatch mot Malmö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!