LHC-basen rasar – efter "haveriet" i Saab arena: "Helt otroligt"

Jumbotronen fungerade inte under LHC-matchen i torsdags. "Helt otroligt att man inte ser till att det funkar. Det är ett haveri", säger klubbdirektören Carl-Johan Stålhammar.

Jumbotronen i Saab arena var svart under matchen senast.

Jumbotronen i Saab arena var svart under matchen senast.

Foto: Erik Winell

Ishockey2024-10-04 20:00

2–6 i hemmamötet med Färjestad var en stor besvikelse för alla med sympatier för Linköping HC.

Dessutom fungerade inte den stora jumbotronen som hänger i taket. Det innebar bland annat att det inte blev något studiosnack före nedsläpp och i periodpauserna, inget påkostat intro, inga reprisbilder under matchen och sponsorer som köpt reklamutrymme gavs ingen möjlighet att synas.

Carl-Johan Stålhammar hade svårt att dölja sin irritation under matchen och dagen efter var LHC-basen fortsatt mycket kritisk.

– Vilken jäkla soppa. Jag vet att allt fungerade i onsdags. Det såg jag med egna ögon under SDHL-matchen. Den funkade på torsdagsmorgonen, men sen har någon utanför vår organisation försökt att "tvätta" kablarna och efter det har den inte gått igång igen, säger han.

Och fortsätter:

– Jag förstår inte varför man börjat att fixa med det här under en matchdag? Det borde inte vara någon nyhet att det spelas ishockey i en ishall. Och helt otroligt att man inte ser till att det funkar när man går därifrån.

Klubben ägde tidigare jumbotronen, men nu har den köpts loss av Linköpings kommun.

– Som hyresgäst är vi oskyldiga till haveriet, säger Carl-Johan Stålhammar.

Under helgen anordnas den så kallade klossfestivalen med lego i Saab arena. LHC:s damer spelar i arenan på söndag medan herrarna spelar hemma mot Timrå på torsdag.

– Jag utgår från att det är löst till dess, säger Stålhammar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!