LHC-basen: "Det kommer lösa sig"

LHC var nära påskrift från flera spelare när värvningsstoppet slog till. "Nu får vi alla fundera lite till", säger general managern Niklas Persson.

Arvid Costmar.

Arvid Costmar.

Foto: PETER HOLGERSSON/BILDBYRÅN

Ishockey2020-04-01 15:30

Inte mycket är sig likt i coronakrisens spår och för Niklas Persson är skillnaden påtaglig. För några veckor sedan kom SHL-klubbarna överens om att införa värvningsstopp, vilket gjort att LHC utöver Filip Berglund från Skellefteå inte fått någon mer påskrift.

– Man kan säga att det fanns spelare som vi hade kommit långt med. Men nu får vi alla fundera lite till och det är något läge där vi inte kommit vidare. Rent numerärt ligger vi och nästan alla andra klubbar rätt bra till. Så där känner jag mig rätt trygg.

Arbetar du fortfarande efter samma plan?

– Det finns en grundplan med vilka profiler på spelare som vi vill ha in. De namn som står överst på respektive position är oftast de som kostar mest. Man kan få revidera lite och kanske dra ner på någon spelare som man tänkt att ha i truppen. Spelarna måste också förstå att de kanske inte kan få samma bud som de fick för några veckor sedan.

Inget besked om sänkt spelarbudget?

– Det utvärderas varje dag, men än så länge finns inget sådant beslut. Det vore naivt att tro att inte vi ska påverkas.

Enligt Persson har tre spelare i nuvarande trupp klausuler i sina kontrakt som gör att de kan lämna: Jonas Gustavsson, Hampus Larsson och Patrik Lundh. Det har ryktats om att de upphörde sista mars, men det stämmer inte.

– Nej, det är senare, säger Persson, utan att vilja gå in på några detaljer.

Har ni någon avsikt att bryta i de fall där ni kan göra det?

– Nej, det har vi inte just nu.

Förutom Eddie Larsson och Sebastian Karlsson har inte LHC heller bekräftat att någon spelare lämnar. Anledningen är främst det osäkra läget när ingen vet vad som kommer att hända inför hösten, vare sig sportsligt eller ekonomiskt. Som vi berättat tidigare kommer inom kort att skrivas rookiekontrakt med Arvid Costmar och med största säkerhet även med Albert Lyckåsen.

– Det kommer att lösa sig, säger Niklas Persson.

Osäkert läge i LHC och andra klubbar.
Osäkert läge i LHC och andra klubbar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!