LHC-backens tunga besked: "Man blir så förbannad"

Det blir inget VM för Jonas Junland. Den här gången heller.

Foto: Peter Jigerström

ishockey2016-04-19 11:00

– Man blir så förbannad när man tvingas kasta in handduken, men jag känner att jag inte kan göra mig själv rättvisa och dessutom riskera att det ska bli värre. Det får bli semester i stället. Tyvärr, säger han.

Det var en kamp mot klockan – och 28-åringen, som till hösten flyttar till Schweiz för spel i Lausanne, förlorade den.

Backstjärnan petades av förbundskapten Pär Mårts inför VM i fjol, men nu har han varit med i Tre Kronor under hela säsongen och haft siktet inställt på sitt första världsmästerskap i karriären. Men efter olyckliga smällen och ledbandsskadan i ena knäet i träningslandskampen mot Schweiz är det nu klart att det blir inte något VM den här gången heller. Ett bittert öde för Junland som nu hade alla chanser att få en biljett till Ryssland.

– Det tror jag också. Det kändes som att jag låg bra till och att Pelle (Mårts, förbundskaptenen) var nöjd med min utveckling. Vi hade ett bra snack i slutet av förra veckan när jag valde att tacka nej. Med tanke på min skadehistorik kan jag inte ta risken. Det känns tungt, men det kan inte vara hela världen om du kan spela VM eller inte, säger Jonas Junland.

Vad händer i stället?

– Det blir semester. När det blev så här kände jag att jag bara ville komma iväg, så vi åker en sväng till USA.

Och sen?

– Det är samling i Schweiz i slutet av juli eller början av augusti. Det gäller att förbereda sig för det. Både jag och (Daniel) Rahimi har pratat med Lasse Thörnholm (fystränaren), så det blir nog att vi är med och tränar med LHC en del innan dess.

Därmed återstår bara en LHC-are med chans på VM-spel: Gustav Forsling, som närmast finns med i veckans dubbellandskamper mot Ryssland. Sedan tidigare har Pär Mårts drabbats av ett flertal tunga återbud till turneringen i Moskva och St Petersburg (6–22 maj).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!