LHC-backen: ”Det kanske är mitt fel”

Hur viktigt är det med en bra start? Eddie Larsson har fått frågan några gånger. Men han har inget bra svar.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2017-10-14 11:05

– Haha. Det ska du inte fråga mig om, sa LHC-backen efter fredagsträningen i Saab arena.

Jaså, varför inte?

– Det måste vara fyra år i rad som jag har varit med om dåliga starter nu. Först två säsonger i Växjö, nu två säsonger här. Så jag vete fan. Det kanske är mitt fel. Det är klart att det är jobbigt att behöva jaga, men vinner du några matcher i rad så kan det gå fort uppåt.

4–1 mot Malmö i torsdags var en efterlängtad framgång för LHC i SHL-hockeyn. Nu väntar hemmamöte med Frölunda, guldfavorit hos de allra flesta som försökte sig på ett tidigt tips i höstas. Så här långt har det dock inte sett ut som väntat. Vare sig i Linköping eller i Göteborg.

– Jag är lite överraskad att de inte har gått bättre för dem. Vi får försöka att sätta dem på plats ännu mer. Men det är fortfarande jämnt i serien. Det är bara Färjestad som dragit iväg.

Larsson värvades från Växjö i fjol, utvecklades snabbt och avslutade säsongen i landslaget. Nu, med nyskrivet kontrakt till våren 2020, har han genomgående varit vassaste LHC-back under hösten. Men det finns mer att få ut. Även där.

– Det är svårt att säga när vi inte tagit så många poäng, men jag tror ändå att vi ligger ett steg före jämfört med i fjol. Vi tog oss ur det då och när vi gör det nu kan det bli ännu bättre.

– Vi måste hitta tryggheten och sätta försvarsspelet ordentligt. Nu har det varit för mycket att man ska rädda någon annan och försökt att göra något extra. Då är det lätt att man blir osäker och hamnar fel, säger Eddie Larsson.

Matchdags

Linköpings HC–Frölunda

SHL, Saab arena, lördag 15.15 (C more sport)

Corren tippar: 3–2

Läget i laget: Patrick Mullen borta några veckor. Nick Sörensen ännu inte spelklar efter skada. Samma trupp som mot Malmö (4–1) i torsdags. Emil Sylvegård spelar troligen, trots smällen senast.

Oddset: 1) 2,26 X) 4,05 2) 2,57.

Övriga matcher: Skellefteå-Brynäs, Djurgården-Mora, HV-Färjestad, Karlskrona-Växjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!