LHC-backen: "Är tufft mentalt"

I slutet av oktober var olyckan framme. Åtskilliga timmar på gymmet och två comebackförsök senare säger Emil Kristensen: "Det är tufft mentalt, det måste jag erkänna".

Foto: Peter Jigerström

ISHOCKEY2017-01-23 14:04

LHC:s nyförvärv stod i gången mellan isen i Saab arena och omklädningsrummet. Medan lagkompisarna fortfarande körde för fullt på träningen gick Emil Kristensen för att byta om efter 25 korta minuter. Det är så vardagen ser ut just nu, men bara att träna på is är en framgång i sig.

– Idag var väl lite av en testdag, och det kändes bra. Jag hoppas kunna gå för fullt mot slutet av veckan. Jag är spelsugen som satan, säger Emil Kristensen.

Efter en lovande säsongsinledning har det mesta gått galet för den sympatiske dansken. Mot Skellefteå i slutet av oktober drog han på sig en muskelskada som vägrar att ge med sig. Det har blivit två försök till comeback under vintern – båda med nedslående resultat. Det senaste i den första CHL-kvartsfinalen mot Frölunda i december.

– Första 50 minuterna kändes det så himla bra, sen hamnade jag i en konstig position när jag skulle tackla och kände att något var fel. Det är så svårt med matcher . . . det går ju inte att testa alla situationer på gymmet, säger Emil Kristensen.

Några fler risker tänker han inte ta. Nu ska skadan vara hundra procent läkt innan det där dags för match igen.

– Jag vill verkligen undvika att slå upp det igen. Det får bara inte hända. Då är säsongen över, säger Emil Kristensen.

Den långa frånvaron och tiden ensam i gymmet tär på psyket.

– Jag opererade höften för fem år sedan, men det var över sommaren. Det här är en helt annan grej. Jag är inte van vid att vara borta så här länge, det är tufft mentalt, det måste jag erkänna, säger Emil Kristensen.

På måndagsträningen saknades Mathis Olimb och Jacob Lilja. Olimb har fått en smäll av den lindrigare sorten medan Lilja fått ledigt av privata skäl. Tränare Tangnes räknar med att båda finns tillgängliga mot Skellefteå på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!