LHC-backen är tillbaka i NHL

Ny tränare i Chicago – då är Gustav Forsling tillbaka i NHL.

Foto: Jae C. Hong

ishockey2018-11-15 13:29

– Det har varit en lång sommar med skadan. Skönt att till slut vara tillbaka, säger Linköpingskillen till klubbens hemsida.

Linköpingskillen och förre LHC-backen missade hela träningslägret och upptakten av NHL-säsongen med Chicago Blackhawks efter en handledsoperation under sommaren.

Tidigare i höstas kom beskedet att han som väntat skickades ned till farmarlaget Rockford för att inleda säsongen där. 22-åringen har hunnit med fem AHL-matcher innan han efter en skada på Marcus Krüger häromdagen fick drömbeskedet att han kallades tillbaka till Chicago.

Det blev spel direkt – och med Forsling i laget blev det seger direkt.

Chicago var uppe i åtta raka förlustmatcher innan det natten till torsdagen svensk tid sattes stopp för den trista sviten mot St Louis. Gustav Forsling gavs knappt 16 minuters speltid av nye coachen Jeremy Colliton, som han känner väl sedan deras gemensamma tid i Rockford.

– Det känns bra och självförtroendet finns där, säger Forsling.

1–0-vinsten var också ovannämnde Collitons första som NHL-coach. Förra Moratränaren ersatte i förra veckan Joel Quenneville som fick sparken efter tio år.

– Jag är så glad för killarna, de kämpade verkligen hårt. Det var inget kul att se förlustraden bli längre, säger han till nhl.com.

Gustav Forsling – som på två tidigare säsonger gjort 18 poäng på 79 matcher i världens bästa liga – är inne på tredje och sista året på kontraktet med NHL-klubben och har förstås siktet inställt på att spela till sig ett nytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!