LHC avgjorde – med 23 sekunder kvar

SDE förde spelet och skapade chanserna – men det var Linköping HC som tog med sig alla tre poängen. "Nu ska vi hitta varandra och glädjen igen", sa Josephine Asperup.

Justine Reyes blev målskytt mot SDE.

Justine Reyes blev målskytt mot SDE.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2024-02-04 14:23

Det blev 3–2 i Saab arena efter att Justine Reyes avgjort i powerplay med 23 sekunder kvar att spela.

Rättvist? Nja.

– Vi förtjänade att vinna. Vi har de bästa målchanserna i hela matchen, väldigt frustrerande att inte få några poäng, sa SDE:s Mathea Fischer efter matchen.

Det var lätt att förstå hennes känslor. Ebba Svensson Träff i LHC-målet stod för ett antal mycket fina räddningar och gav hemmalaget chansen att vinna. Nu blev det tre mycket viktiga poäng och även om det spelmässigt inte var någon höjdare från LHC gav segern energi efter bottennappet mot AIK (1–2) i fredags. 

– Lite väl mycket fram och tillbaka. Det var kanske inte det spelet vi vill spela, men vi försökte hitta energi och få fram skott på mål, sa Josephine Asperup till TV4 play.

Det har varit några turbulenta dagar i LHC efter att poängdrottningen Nara Elia och målvakten Selma Luggin plötsligt fått lämna laget. Ingen officiell förklaring har getts till varför duon försvann. 

Josephine Asperup sa:

– Det har varit lite väl mycket runt laget den senaste tiden. Nu vill vi hitta varandra och glädjen igen. 

Justine Reyes gjorde två mål och Josephine Asperup ett. Nu väntar ett landslagsuppehåll innan slutspurten av grundserien i SDHL där det för LHC:s del återstår fyra matcher. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!