Kritiserade LHC-kaptenen blev matchvinnare

LHC:s lagkapten Eddie Larsson har varit kritiserad. Men mot HV71 klev han fram som en målskytt och vinnare.

Lagkapten Eddie Larsson banade vägen för LHC-segern genom sitt 4-3-mål.

Lagkapten Eddie Larsson banade vägen för LHC-segern genom sitt 4-3-mål.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2019-10-31 23:02

Vid det här laget vet nog de flesta LHC-supportrarna att det inte går att ta ut segern i förskott när Linköping går upp i en tvåmålsledning efter ett längre ställningskrig på isen. Och så var det även i torsdagsmatchen mot HV. En 3-1-ledning i andra perioden blev 3-3 innan periodvilan och en stor suck gick runt från publiken i Saab Arena. 

– Vi fortsätter spela bra men de får ett power play och vi lyckas inte komma upp så stort som vi vill i box play. Det är lite synd att vi inte kan hålla emot där. Samtidigt får vi en periodpaus där vi kan snacka igenom läget och hade ett bra go och ett bra driv i gruppen, säger LHC-kaptenen Eddie Larsson. 

Han är inte typen av back som särskilt ofta skrivs in i målprotokollet. Men den här gången såg kaptenen till att hitta till nät när laget behövde det som mest. Genom sitt 4-3-mål banade han vägen för en viktig trepoängare för det jumboplacerade laget. Resultatet skrevs till slut till 5–3. 

– Det kanske inte riktigt är min roll men det är klart att man ska få chippa in den ibland. Vem som gör målen är egentligen mindre viktigt utan det viktiga är att vi vann, säger Larsson med ett leende.

När var det du gjorde mål senaste? 

– Jag tror det var mot Frölunda hemma senast. Det är inte så många så man borde komma ihåg dem. Det är illa, säger Larsson och skrattar. 

Under våren har han varit kritiserad både i krönikor och diverse forum. Han menar dock att den största kritikern egentligen är han själv och att han har högre förväntningar på sig själv än vad han hittills presterat.

– För mig handlar det inte om målskyttet utan om allting annat i spelet som måste bli bättre. Spelet utan puck har varit okej från min sida men spelet med puck har varit för dåligt och det har varit för många enkla grejer som jag missat. Där måste jag kliva upp och spela mer tryggt och stabilt. Det finns dock mycket att bygga vidare på och jag ska bara bli bättre.

Så du tar åt dig av kritiken och blir starkare av den? 

– Kritiken skiter jag i för det är jag själv som är den största kritikern av dem alla. Och jag vill så klart göra bättre saker. 

Trots segern ligger LHC fortfarande sist i tabellen men har förbättrat poängen inför det stundande uppehållet. 

– Vi måste fortsätta vara ödmjuka. Det här är bara en match och vi måste vinna fler. Matchen mot Rögle på lördag är ett jättebra läge där vi kommer åka ner som underdogs och bli testade ordentligt. Vi kommer gå för en seger.

LHC-tränaren Bert Robertsson var nöjd efter slutsignalen.
LHC-tränaren Bert Robertsson var nöjd efter slutsignalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!