"Kommer att bli bättre och bättre"

4–1 i hemmamötet med Leksand var en välkommen framgång för LHC efter tuffa starten. "Vi kommer bara bli bättre och bättre", säger Madeleine Östling, tränaren.

En Leksandsback trycker till Moa Wernblom i ryggen. Men det var LHC som vände och vann.

En Leksandsback trycker till Moa Wernblom i ryggen. Men det var LHC som vände och vann.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-09-29 18:26

Då, för ungefär ett år sedan, stod hon utanför omklädningsrummet i Stångebrohallen och konstaterade att topptippade Linköping HC spelat åtta matcher i SDHL-hockeyn och bara vunnit fem.

– Jag är övertygad om att vi står i final i mars, sa Östling.

Ni vet hur det gick.

LHC stod där i final och var ytterst nära att välta storfavoriten från Luleå.

Nu står hon utanför samma omklädningsrum efter en helg där det blivit 0–3 mot Brynäs och 4–1 mot Leksand och säger:

– Jag är helt övertygad om att vi kommer att bli bättre än vad vi är nu. Vi tar steg framåt hela tiden. Vi hade ett bra snack efter matchen mot Göteborg förra helgen. Vi ska bli bättre till jul, bättre till slutspelet och bättre till slutet av säsongen. Den här resan har bara börjat.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen och det är en jävligt skön grupp att jobba med. Vi ska jobba ihop något riktigt bra. Det finns saker därinne i omklädningsrummet som jag inte känt under mina två tidigare år här. Med vissa saker har vi kommit betydligt längre än förra hösten. 

Resultatmässigt och spelmässigt har ni inte kommit lika långt.

– Nej, det håller jag med om. Sedan ska man veta att ligan är jämnare och bättre.

Men ni kommer att bli lika bra?

– Jag jämför inte olika lag, men jag vet att vi kommer att bli bättre och målet är att stå där med guldhjälmar efter att ha vunnit sista matchen. Sedan har vi många mindre mål på vägen dit. Det är klart att det vore skönt med hemmafördel i slutspelet, men du kan vinna SM-guld även om du kommer åtta i serien.

I lördagsmatchen mot Brynäs var insatsen bättre än vad resultatet visar, men möjligheterna missades och i stället var det Erika Grahm som spräckte nollan i andra perioden. Mot Leksand (inför bara 53 åskådare) kom den efterlängtade utdelningen när 0–1 vändes till klara 4–1 efter mål av i tur och ordning Zoe Hickel, Saana Valkama, Lene Tendenes och Tendenes igen. 

Det betydde bara andra segern på de sex första matcherna.

Madeleine Östling:

– Skönt att visa att vi visst kan göra mål. Alla vet att vi har ett annorlunda lag med mer hårdjobbare. Vi kan inte längre förlita oss på att vi har Lara Stalder och Kennedy Marchment som har det där sinnet för att göra mål. Då behöver vi göra mer av bökmål och skitmål och de räknas precis lika mycket.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!