Kaptenen: "Vi var inte värda mer"

En av höstens sämsta insatser gav bara en LHC-poäng mot Örebro. ”Vi var inte värda mer”, sa lagkaptenen Eddie Larsson.

Foto: Jeppe Gustafsson/TT

ishockey2018-11-17 17:12

Seger mot HV i torsdags var ett välkommet trendbrott för Linköping HC i SHL-hockeyn, men hemmamötet med bottenlaget och mardrömsmotståndaren Örebro blev betydligt tristare. Det var ledning tre gånger om, men oavgjort vid full tid och sedan avgjorde Jordan Boucher efter ett misstag av LHC-målvakten Jonas Gustavsson i förlängningen.

3–4 inför 6 282 åskådare i Saab arena och det var inte oförtjänt. Efter fem raka bortaförluster tog Örebro en minst sagt efterlängtad vinst.

– Klart att vi ska vinna sådana här matcher på hemmaplan. Det var för dåligt och ärligt talat vet jag inte om vi var värda mer än en poäng, sa Eddie Larsson.

Han hymlade inte om att han var besviken på insatsen och den onödiga förlusten.

– Jag vet inte riktigt vad vi sysslade med. Första halvan av matchen var snudd på katastrof. Vi förlorade en massa kamper, var för dåliga med pucken och inte tillräckligt bra i vare sig i fem mot fyra eller fyra mot fem. Det känns som vårt största bekymmer just nu, sa han.

Ja, trots att både skärpa och passningsspel saknades var det ledning tre gånger om efter mål av i tur och ordning Adam Brodecki, Nick Sörensen och Jimmy Andersson, men vändningen kom och avgörandet så småningom.

Desperat kämpande Örebro fick matchen på sina villkor och LHC fick ingen ordning på alls på spelet. I stället blev det femte förlusten på de sex senaste inbördes mötena.

– Totalt sett var det absolut en av våra sämsta insatser så här långt. Kanske det allra sämsta. Vi hade ändå ledning och borde kunna ha stängt matchen. Försvarsspelet känns inte alls lika bra som i början av säsongen, så där finns lite att jobba på, sa Eddie Larsson.

Det kändes som att det på något sätt fanns en ”det löser sig-känsla” i laget redan från start.

– Det kanske var så. Jag vet inte. Det var en urladdning och skön seger mot HV senast, men det måste vi också kunna hantera inför sådana här matcher där vi har kravet på oss att vinna. Det var lite dött i omklädningsrummet innan och i början var vi lite griniga på varandra när inte spelet fungerade, sa LHC-kaptenen.

Tommy Jonsson, tränaren, sa:

– Vi hade koll på läget när vi drar på oss en utvisning i anfallszon (Andrew Gordon) och så var det kvitterat igen. Det var för dåligt passningsspel, jag är mycket irriterad både på vårt spel och på resultatet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!