Ingelfeldt höll nollan i hemmapremiären

Fyra mål framåt och en hållen nolla av målvakten Adam Ingelfeldt gav en riktig premiärfest på hemmaplan för Mjölby HC. "Det var skönt att jag kunde spela bra i dag när det gick lite sämre för utespelarna", säger Ingelfeldt och ler.

Adam Ingelfeldt fick göra flera fina benparader i Mjölby HC:s mål.

Adam Ingelfeldt fick göra flera fina benparader i Mjölby HC:s mål.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-10-02 21:49

Mjölby gick in i matchen mot Sölvesborg med en 10-2-seger i bagaget. Självförtroendet var på topp och redan efter några minuter presenterade sig David Bremer i målprotokollet i power play efter en fin pass av Victor Jigmalm. I andra perioden var duon framme igen, men istället var det Bremer som levererade assisten till Jigmalm – även det i power play. Även 18-årige Edvin Lundqvist samt lagkaptenen Philip Dimtrén fick skrivas in i målprotokollet innan slutsignalen. 

– Framåt är vi hur bra som helst. Det spelar nästan ingen roll vilket försvar vi möter så gör vi mål. Det är bara det att vi behöver hålla tätt bakåt också. Det har varit lite sådär under försäsongsmatcherna med mycket mål både bakåt och framåt. Men det blir bättre och bättre för varje match, säger Mjölbys målvakt Adam Ingelfeldt. 

Men i matchen mot Sölvesborg klev just Ingelfeldt fram med sitt fina målvaktsspel när laget behövde det. 

– Jag kände mig lugn och det var inget som kunde stressa upp mig, oavsett vilka situationer som uppstod. Det är så jag vill spela. Det kändes riktigt bra, säger Ingelfeldt.

Matchen i övrigt. Vad säger du om den? 

– Den var lite sisådär. Vi slarvade mycket och hade mycket felpass. Det var sämre än förra matchen. Vi spelade mycket svårare nu. 

Så du är missnöjd trots att ni vann med 4–0?

– Vi kan bättre än det här. Det kanske var tur att jag hade studsarna med mig i dag, avslutar MHC-målvakten och ler. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!