"Har vår bästa tid framför oss"

Det var en bra torsdag för Sam Lofquist. Första matchen, första segern – och familjen på plats i Linköping.

Sam Lofquist.

Sam Lofquist.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2019-10-31 22:27

– Ja, det finns absolut inget klaga på. Nu ser jag fram emot att få komma hem till fru, son och hund. Vad gäller hockeyn hoppas och tror jag att det kan lyfta nu. Vi har ett bra lag och vår bästa tid framför oss, sa Sam Lofquist efter 5–3-vinsten mot HV 71.

Nye LHC-backen log.

Lite förkyld, men nöjd och belåten och med en vikingahjälm, som han fick när laget sjöng segersång efteråt, på huvudet.

Kändes som den passade rätt bra med tanke på hans svenskättade historia.

29-åringen har ett förflutet på svensk mark i Oskarshamn och Djurgården. I fjol blev det elva poäng på 18 matcher i KHL-klubben Kunlun Red Star och i våras skrev han på ett tvåårskontrakt med Sibir Novosibirsk. Men just före seriestart blev det av olika anledningar snabb skilsmässa och sedan dess har han tränat hemma i Minneapolis i väntan på en ny klubb.

– Fantastiskt kul att spela igen. Det har jag verkligen saknat. Lite rostigt till en början och en del nytt att vänja sig vid, men från och med andra perioden kändes bara bättre och bättre. Jag tyckte att vi spelade bra som lag också.

– Lätt hänt att börja tänka negativt och "nej, inte nu igen" efter deras mål till 3–3, men vi behöll tålamodet och pratade om att fortsätta att spela på samma sätt, sa Sam Lofquist, som vid några tillfällen lossade sitt patenterade slagskott och som fick beröm av Bert Robertsson, tränaren, efter debuten.

Ge det några matcher till och det skulle inte förvåna om backen med det långa, blonda håret blir publikfavorit i Saab arena.

– Kul med trycket och fansens stöd. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att vinna så att alla kommer tillbaka, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!