"Har förutsättningar att bli riktigt bra"

Nu är försäsongen igång på riktigt för LHC:s damer - med en bra känsla. Det blev vinst med 2–1 (0–1, 1–0,1–0) mot AIK och Anna Kjellbin, som är inne på sin nionde säsong i LHC, var en av spelarna som visade vägen.

ishockey2017-08-17 22:38

Det är ett LHC som har en bra blandning av nytt och gammalt som visades upp i Saab Arena under torsdagen. Trots att stjärnspelare som Lara Stalder och målvakten Florence Schelling inte var på plats fanns det mycket som det går att bygga vidare på.

– Det är skönt att ha gjort en match. Första perioden var inte så bra men vi växte in i det mer och mer. Samtidigt var det den första perioden i vår första match så vad kan man säga. Vi tog sedan över i andra perioden och dominerade i sista. Det var en bra genomkörare, säger LHC:s tränare Madeleine Östling.

I första perioden satte AIK:s Sara Hjalmarsson ledningsmålet. Kvitteringen kom i andra där Denise Altman tryckte in pucken i powerplay. Sedan kom segermålet i tredje genom Hilda Törner.

– Hilda gjorde sitt första mål i LHC-tröjan samtidigt som det också var ett matchavgörande mål. Det var riktigt kul, säger Östling.

En spelare som syntes både offensivt och defensivt under matchen var LHC:s back Anna Kjellbin. Med ett bra spelsinne lyckades hon reda ut det mesta som AIK hade att komma med.

– Jag har alltid varit en offensiv back som kanske ska lugna ner spelet med pucken och trycka på bakifrån med offensiva kvaliteer. Jag vill vara en powerplay-back. Givetvis gillar jag det defensiva också, säger Anna Kjellbin.

Nu går hon in på sin nionde säsong med Linköping.

– Om jag tittar tillbaka nio år så flyttade jag hit för att jag hade bra förutsättningar med skolan. Nu börjar man bli lite äldre och det är jobb som gäller istället. Jag har ett jobb här som jag kan kombinera bra med hockeyn. Det är väldigt flexibelt och går jättebra. Det är givetvis en stor anledning till att jag stannar. Sedan tycker jag att vi bygger på någonting bra och nytt här i LHC. Vi har förutsättningar för att bli riktigt bra, säger Kjellbin.

Vad har du för känslor inför säsongen?

– Det är väldigt spännande. Jag har aldrig haft en tjej som tränare tidigare till att börja med. Det känns väldigt inspirerande då hon har bra erfarenheter från både Brynäs och juniorlandslag. Vi har en bra ledarstab i allt från fys till materialare. Jag tror på oss. Jag tror det kan bli riktigt bra.

Vad har du för målsättningar framöver?

– Jag vill kunna bidra så mycket som möjligt i klubblaget sedan har jag mål riktat mot landslaget också. Samtidigt känner jag att det är bra att ha kortsiktiga mål och ta allting steg för steg. Sedan får jag se hur långt det tar mig. Det är många duktiga backar i landslaget och mycket konkurrans så det gäller att vara på topp hela tiden.