Här är våra punkter – där har ni att jobba med, LHC

Förlust för LHC mot Oskarshamn – här är fem punkter som vi tar med oss från säsongspremiären i Visby.

Mattias Hävelid.

Mattias Hävelid.

Foto: Carl Holmqvist

Ishockey2022-08-12 19:18

Passningsspelet

För att ta steget framåt vill LHC bli ett mer spelande lag med eget puckinnehav. Nu fortsatte man att träna på det och spela så, trots att det fallerade en del. Med för svagt passningsspel avtog också energin vartefter.

Visade klass

Ty Rattie ilsknade till på William Worge Kreü i första perioden och hamnade i utvisningsbåset, men i den andra visade tänkte skyttekungen verkligen klassen när han snyggt framspelad av Linus Hultström placerade pucken i bortre krysset. Det samarbetet kan LHC få mycket nytta av i vinter.

Ungdomarna 

Som väntat fanns en del att önska hos ganska många och inte heller oväntat var det flera av de unga som tillhörde de mest framträdande i LHC. Mattias Hävelid såg självklar och trygg ut med pucken, Arvid Costmar jobbade hårt och Filip Bystedt tog för sig framåt. Allra bäst var Hävelid.

Utvisad

Christoffer Ehn, som fått en ny roll som ytterforward i en tänkt förstalina med Rattie och Markus Ljungh, testade frekvent utvisningsbåset i Visby ishall med sju minuter på botbänken. På inte ens en period drog han på sig nästan lika många straffminuter som på hela förra SHL-säsongen. 

Finns att jobba med

Mycket snack om LHC:s starka backsida. Nu såg vi inte så mycket av den och det var för mycket misstag. Inte minst när Oskarshamn gjorde två mål 19 sekunder i andra perioden. Oscar Fantenberg kommer att behövas och Jeff Jakobs, nye försvarscoachen, har en del att jobba med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!