Här är LHC-produktens nya klubb

Linköpingsprodukten Erik Brissle, 19 år, spelade tio matcher i SHL förra säsongen. Nu kliver han ner två divisioner.

Erik Brissle försöker här ta sig förbi Malmö Redhawks T.J. Galiardi.

Erik Brissle försöker här ta sig förbi Malmö Redhawks T.J. Galiardi.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

ISHOCKEY2016-07-04 12:34

Den gotländska division 1-klubben Visby/Roma Hockey blir nya klubbadressen för forwarden. Efter spel i Linköping HC genom ungdoms- och junioråren kallades Erik Brissle upp till a-laget för spel i SHL förra säsongen. Där blev det tio matcher och tre poäng (2+1) från hans sida innan han lånades ut till allsvenska IF Sundsvall under en kort period.

Nu föll valet på Visby/Roma.

– Jag kände att det var bäst för min utveckling, det är en klubb som satsar för att gå upp till allsvenskan, säger Erik Brissle.

Accepterar läget

Men 19-åringen sticker inte under stol med att klivet ner på två divisioner känns lite väl stort.

– I slutändan var det mest division 1-klubbar som ville ha mig. Jag hade hoppats på att något i allsvenskan, på en högre division, men de var ute efter lite mer erfarenhet i sina nyförvärv. Med det sagt är jag absolut inte besviken.

Tillvaron blir dock en annan.

Från att göra mål i SHL till att spela i betydligt mindre ishallar i division 1. Trots det är Brissle vid gott mod inför framtiden.

– Jag åker dit för att förbättra min roll och min fysik för att kunna ta nästa steg. Målsättningen är att kunna spela i allsvenskan, antingen med Visby eller med någon annan klubb framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!