Han kan få jobba dubbelt – fem punkter inför LHC

Här är fem punkter inför LHC:s hemmamöte med serieledande Växjö på torsdagen.

Fabian Wagner.

Fabian Wagner.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2023-01-25 17:00

LÄGET I LAGET

Räkna med samma lag. Broc Little är tillbaka i full träning och närmar sig spel, men gissningen är att comebacken får vänta till nästa vecka. Jasse Ikonen har lämnat för Färjestad och Craig Schira är långtidsskadad med revbensfraktur. Marcus Högberg har stått mycket på slutet och möjligen kan det bli aktuellt att snart matcha Jesper Myrenberg igen. Eller?

DUBBELJOBB

Samtidigt som LHC-herrarna spelar i Saab arena är det match för juniorlaget i Stångebrohallen vägg i vägg. Det kan betyda dubbeljobb för JVM-forwarden Fabian Wagner – som om det skulle behövas kan kallas in till SHL-matchen med ytterst kort varsel. 

CITATET

"Det hoppas jag på. Han ser bra ut som vanligt." (LHC-tränaren Klas Östman på frågan om han räknar med comeback för Broc Little i nästa vecka)

TABELLÄGET

Det kan tuffa till sig på nedre halvan – med HV:s seger mot Oskarshamn och ytterligare tre hemmamatcher i Jönköping på tur. Det gör att nästjumbon faktiskt har chansen att närma sig på allvar. Läget just nu från plats nio och nedåt: Oskarshamn 51, LHC 50, Luleå 46, Brynäs 45, HV 40, Malmö 33. En tuff och viktig dryg vecka väntar för LHC före uppehållet: Växjö (h), Timrå (b), Färjestad (h), Luleå (b) och Skellefteå (b). Åtminstone ett par vinster skulle behövas.

TACKAR FÖR BACKAR

Växjö går som tåget och toppar tabellen på 76 poäng. En av förklaringarna: ligans klart bästa backbesättning med spelare som Lukas Bengtsson, Joel Persson, Hardy Häman Aktell och Brian Cooper. Och framåt gör veterancentern Robert Rosén succé med 33 poäng så här långt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!