MHC:s första nyförvärv hämtas från rivalen

Andreas Nelly lämnar Guts för östgötarivalen Mjölby hockey. "Kul att få hit en hemvändare", säger sportchefen Anders Tingman.

Andreas Nelly lämnar Guts för spel i Mjölby.

Andreas Nelly lämnar Guts för spel i Mjölby.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2022-05-31 16:00

Efter en lång division 2-säsong med kvalseriespel ända till 20 april har nu Mjölby hockeys lagbygge inför hösten klarnat något. Forwarden Andreas Nelly blir första nyförvärvet, 24-åringen lämnar Finspångslaget Guts där han står noterad för 18 poäng på 42 matcher förra säsongen.

– Han har gjort fem säsonger i Guts men väljer nu att återvända till oss, säger Anders Tingman.

MHC har förlängt med trotjänarna Adam Ingelfeldt och Philip Dimtrén, dessutom blir åtta spelare med 1+1-kontrakt kvar i klubben. På minussidan märks framför allt poängkungen Victor Jigmalm som slutar. Klart är även att Simon Olofsson, Hugo Kullander och Adam Lundqvist lämnar Mjölby.

– Jag räknar inte heller med Daniel Hjärtstrand. Han vill testa på tränarbiten och ska vara assisterande i ett av LHC:s ungdomslag, berättar Anders Tingman. 

Den stora nöten att knäcka är tränarfrågan efter Patrik Rosén och Rickard "Lillis" Johansson som lämnade i våras. Anders Tingman erkänner att klubben inte är riktigt nära med något nytt namn ännu.

– Det är trögt. Vi har dialog med ett par stycken men har en bit kvar.

Jobbig känsla?

– Det är klart att det är enklare att få in spelare om de vet vem som ska träna laget. Samtidigt vill man inte fylla truppen innan en ny coach har kommit på plats och får tycka till, säger Anders Tingman.  

Planeringen inför höstens träningsmatcher har dragit igång, bland annat blir det hemmamatch mot Nässjö den 4 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!