I natt kan Forsling skriva historia: "Bra på att studsa tillbaka"

I natt har Ljungsbrosonen Gustav Forsling en ny chans att ta hem Stanley Cup-finalen med sitt Florida Panthers. Här är Correns guide inför den femte finalmatchen.

Gustav Forsling går i natt upp i ny närkamp mot storstjärnan Connor McDavid.

Gustav Forsling går i natt upp i ny närkamp mot storstjärnan Connor McDavid.

Foto: JIM RASSOL / BILDBYRÅN

Ishockey2024-06-18 20:00

FORSLINGS VINSTRECEPT
Efter att ha missat den första matchbollen är Forsling revanschsugen, och tror sig ha hittat ett sätt att stoppa Edmontons storstjärnor Connor McDavid och Leon Draisaitl som mullrade igång sex poäng i den senaste matchen (8–1 till Edmonton). 

– Vi har varit bra på att studsa tillbaka efter förluster under hela säsongen. Senast spelade vi inte tillräckligt tajt i defensiven, och det är något som börjar med mig och de andra backarna. Den biten vill vi förbättra till inatt, säger Gustav Forsling på presskonferensen inför matchen

Vid seger för Florida blir det första gången någonsin som en spelare född i Linköpingsområdet vinner Stanley Cup. 

TV-TIDERNA
Viaplay sänder matchen, och den svenska studion inför matchen går att följa från 02:00. Nedsläpp sker vanligtvis mellan 02:15–02:20.

STATISTIK-KOLLEN

  • Gustav Forsling är hela slutspelets bästa spelare i plus/minus-statistiken med +13 totalt, och +2 i finalserien. 
     
  • Backklippan Forsling är också den Florida-spelare som har snittat mest istid i finalserien med 23:53 per match. I Edmonton är det bara backen Evan Bouchard som har spelat fler minuter, med ett snitt på 26:32. 
     
  • Bara 2 av 24 mål i finalserien har gjorts i powerplay, trots att lagen dragit på sig 38 tvåminutersutvisningar och ett matchstraff. Extra noterbart är att Edmonton gick in i finalserien med historiskt höga 37.3 procent i spel i numerärt överläge. 

CITATET
Det handlar inte om vad folk sade om oss då (i mitten av november efter tio förluster på tolv matcher) utan om vad vi trodde på, och vad som hände i vårt omklädningsrum. Att gå igenom något sådant sliter en antingen i stycken, eller är en enande faktor. Att vi tagit oss dit där vi är nu visar vilka vi är och att vi kom samman som ett brödraskap, säger Edmonton-målvakten Stuart Skinner till nhl.com

CORREN-TIPSET
Florida är tillbaka på hemmaplan där laget vunnit åtta av elva matcher hittills under slutspelet. Den stora frågan inför nattens drabbning är hur mycket 8–1-manglingen senast betyder. Lyckas Florida kväva Edmontons offensiv, eller har McDavid och gänget hittat nyckeln till att överlista målvakten Bobrovsky? Och vad händer om Edmonton plötsligt skulle få PP-spelet att fungera? Kommer matchen att avgöras i seriens första förlängning?

Frågorna är många och svaren får vi inte förrän i natt. Vill ni ändå ha ett tips? Då säger vi 3–2 till Florida, efter en gastkramande förlängning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!