Så är LHC-läget: ✓ De stannar ✓ Kan komma ✓ Kan lämna

Viktigaste delen av säsongen återstår, men även LHC-truppen inför hösten börjar ta form. Här är läget – spelare för spelare.

LHC tackar publiken för hjälpen efter segern mot HV i lördags.

LHC tackar publiken för hjälpen efter segern mot HV i lördags.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2024-03-05 11:30

Målvakter:

Marcus Högberg har rent av varit SHL-hockeyns MVP under säsongen. Har en klausul som gör att han kan bryta för spel i Schweiz, men enligt Sportens uppgifter talar allt för att han blir kvar även om ingenting har kommunicerats. Jesper Myrenberg förlängde kontraktet i höstas.

Backar: 

Oscar Fantenberg förlängde nyligen – och slopade alla klausuler. Så kaptenen stannar till 2027. Det gör inte Jesper Pettersson som enligt uppgifter i Expressen är klar för Rögle. Skulle möjligen kunna tala för en fortsättning för John Nyberg som varit riktigt bra på slutet. Samtidigt finns Linköpingskillen Adam Ginning, som nu är i Philadelphias organisation, på önskelistan som en möjlig hemvändare.

Jonathan Myrenberg, vinterns stora överraskning, kan mycket väl skriva NHL-kontrakt med Boston, men spelar säkert i SHL minst ett år till. Linus Hultström, Arvid Aronsson och William Worge Kreü har kontrakt, även om åtminstone den förstnämnde har en klausul. 

San José har sagt att klubben vill skriva kontrakt och ha över Mattias Hävelid till hösten. Erik Norén från allsvenska Kalmar är klar.

Centrar:

Markus Ljungh, Patrick Russell, Christoffer Ehn och Sebastian Strandberg har lett varsin kedja på slutet. De tre förstnämnda har långtidskontrakt, medan Strandberg är på väg bort. Planer finns på att få in en ny toppcenter och Expressen uppgav häromdagen att HV-stjärnan Nick Shore är högaktuell.

Sporten vet att LHC hörde sig för angående Shore i höstas, men då återvände han till Jönköping.

LHC räknar inte med Filip Bystedt som tillhör San José och nu ska till Nordamerika.

Forwards:

Lördagens besked att Ty Rattie stannar till våren 2026 fick fansen att jubla. I övrigt har även Broc Little, Remi Elie, Taylor Leier och just nu skadade Henrik Törnqvist avtal över minst nästa säsong. Men blir Leier kvar efter tuffa vintern? Känns tveksamt.

Det är utgående kontrakt för Anthony Greco, Lance Bouma, Arvid Costmar och Vilmos Gallo. Möjligt att någon av dem kan bli kvar beroende på kostnad. Fabian Wagner tillhör Winnipeg. Oscar Lawner värvas från Färjestad för en roll längre ned i laget och även Adam Hofbauer från allsvenska Västerås uppges vara nära.

Räkna med minst något spetsnamn och en drömvärvning är att få tillbaka tjeckiske stjärnan Jakub Vrana från NHL och som Sporten berättat tidigare är kontakt tagen.

Tränare:

Klas Östman, Jeff Jakobs och Pär Arlbrandt blir kvar i sina roller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!