"Gäller att vara beredda på strid"

Kan diverse förändringar lyfta LHC i SHL-hockeyn? Dan Tangnes, tränaren, hoppas det.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

ishockey2017-10-17 08:28

– När det går emot blir det ofta lite tyst. Då kan det vara bra att röra om, skapa lite dynamik så att folk måste börja prata med varandra igen, säger Tangnes inför tisdagsmatchen mot Djurgården.

Stockholmslaget har inlett överraskande starkt och står på 18 poäng på nio matcher så här långt. Motsvarande notering för LHC: tolv poäng på tio matcher.

Inte alls godkänt för ett tippat topplag.

Då väljer alltså Dan Tangnes att förändra i två av fyra kedjor. Gör Nick Sörensen comeback, och det gör han nog, tillsammans med Tony Mårtensson ("vi hoppas att de ska hitta rätt kemi") innebär det i sin tur att bröderna Olimb, Mathis och Ken Andre, för första gången i höst matchas tillsammans från start. Daniel Olsson Trkulja blir i så fall tredje länk i den kedjan.

Tangnes säger:

– Vår lägstanivå behöver komma upp, så kan man väl säga. Jag vill se mer jävla anamma och tävlingsinstinkt i allt vi gör. Det är en sak när det går bra och vi har vinden i ryggen, men så fort vi hamnat under press har vi alltför ofta blivit mentalt små.

Från läktarplats såg ni alldeles för flata ut mot Frölunda senast.

– Jag håller med. Första bytet satte standard för hela första perioden. Ja, även i den andra var de rappare, snabbare och kaxigare. Så långt vann de med hästlängder.

– Det kommer att bli en liknande match mot Djurgården. Vi måste vara mer vakna och alerta för att matcha det. Det gäller att vara beredda på strid, säger Tangnes.

Matchdags

Linköpings HC–Djurgården

SHL, Saab arena, tisdag 19.00 (C more sport)

Corren tippar: 3–2

Läget i laget: Nick Sörensen troligen tillbaka. Visst frågetecken för Sebastian Karlsson. Anton Björkman och Patrick Mullen skadade.

Notera 1: Djurgården, just nu trea och sex poäng före LHC, har inlett överraskande starkt och förstakedjan med Patrik Lundh, Andreas Engqvist och Rene Bourque har verkligen lett laget.

Notera 2: LHC-bekantingarna Jesper Pettersson och Linus Hulström är viktiga backpjäser i Djurgården.

Oddset: 1) 2,08 X) 4,05 2) 2,83.

Övriga matcher: Rögle–Färjestad, Frölunda–Örebro, Malmö–Luleå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!