Forslings gäng är illa ute i NHL

NHL-säsongen ser ut att ta överraskande snabbt slut för Gustav Forsling och Chicago.

LInköpingskillen Gustav Forsling (42), Brent Seabrook (7) och  Richard Panik (14) i Chicagos möte med Nashville.

LInköpingskillen Gustav Forsling (42), Brent Seabrook (7) och Richard Panik (14) i Chicagos möte med Nashville.

Foto: JASON FRANSON

Ishockey2017-04-18 13:45

Strax innan Stanley cup-slutspelet kallades Linköpingskillen återigen upp till Chicago Blackhawks, men har så här långt inte fått spela något mot Nashville i första rundan. I stället har satsats på betydligt mer rutinerade försvarare, bland annat sena värvningen Johnny Oduya.

Men nu kan säsongen snart vara över för konferensvinnaren och en av favoriterna till mästartiteln. Efter två mål av Filip Forsberg och det avgörande av HV-bekantingen Kevin Fiala gick Nashville från 0–2 till 3–2, tog tredje raka och kan därmed säkra avancemanget natten till torsdag svensk tid.

I så fall en mycket stor besvikelse för Chicago och på frågan om det fortfarande går att vända svarade coachen Joel Quenneville:

– Vi måste göra det.

Gustav Forsling tog mot de flesta odds plats i NHL tidigt i höstas, men har sedan kastats fram och tillbaka till och från farmarlaget. Fem poäng på 38 matcher med Chicago är facit så här långt.

En annan LHC-back, Gabriel Carlsson, har däremot överraskande snabbt slagit sig in i Columbus ordinarie uppställning i slutspelet. Match fyra mot Pittsburgh, som leder med 3–0, spelas i natt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!