Förre LHC-stjärnan bötfälld

Redan under åren i LHC fanns det motståndare som påstod att Pär Arlbrandt filmade med jämna mellanrum. De har nu fått vatten på sin kvarn.

Filmade, tycker disciplinnämnden.

Filmade, tycker disciplinnämnden.

Foto: Emil Langvad/TT

Ishockey2016-10-27 12:54

Ifjol återvände Pär Arlbrandt till SHL, men inte till LHC utan till moderklubben HV71. Men det har gått trögt för 33-åringen som öste in mål i LHC-tröjan. På åtta SHL-matcher står han fortfarande mållös.

Men han uppmärksammas nu av mindre smickrande anledning – som filmare.

Det var under matchen mellan Luleå och Pär Arlbrandts HV71 i söndags som händelsen ägde rum. Disciplinnämnden skriver i sin dom:

"Arlbrandt åker och täcker pucken. En Luleå spelare jagar Arlbrandt och skall lyfta upp klubban för att ta pucken. Luleå spelaren missar klubban och träffar Arlbrandt på axeln. Arlbrandt kastar sig ner på isen tar sig för ansiktet för att försöka få med sig en utvisning."

För det tilltaget åläggs Arlbrandt med böter på 5 000 kronor.

Arlbrandt själv hänvisar för disciplinnämnden till att han efter händelsen fått en blödning och svullnad på överläppen. Något disciplinnämnden inte köper fullt ut.

"Genom filmsekvensen är det, oaktat eventuell svullnad på Pär Arlbrandts läpp, klarlagt att Pär Arlbrandt gjort sig skyldig till diving såsom påstås i anmälan. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff", srkiver man i domen.

HV71:s sportchef Johan Hult är allt annat än nöjd över domen.

– Jag tycker det är bra att man håller efter diving och just denna situation är svårbedömd, men jag skäms å situationsrummet och disciplinnämndens vägnar efter det här beslutet och jag är mycket spänd på hur man kommer att se på liknande incidenter i fortsättningen, säger Johan Hult till Jönköpings-Posten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!