Fördel Luleå i heta mötet

Ett nytt mål i numerärt överläge och en underkänd kvittering gav Luleå fördelen mot Frölunda. Norrbottningarna vann med 3–1 och leder nu kvartsfinalserien med 2–1 i matcher.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Ishockey2015-03-16 22:03

Efter storslagsmålet och gruset i spelargången i Luleå senast blev det en ny match med heta känslor.

Det tacklades rejält, inte minst i början av matchen. Bland annat fick Frölundacentern Nicklas Lasu ledas av isen efter en tuff tackling och tvingades avstå resten av matchen. Domarna bedömde dock smällarna som regelrätta och efter kaoset senast blev det bara fyra utvisningar på hela matchen.

Den första av dem fick stor betydelse för utgången.

När Luleå kvitterade kvartsfinalserien i lördags var det tack vare två mål i numerärt överläge. I måndagskvällens drabbning kom nästa.

Luleå fick chansen med en spelare mer på isen bara ett par minuter in i matchen. Efter en tilltrasslad situation framför Frölundamålvakten Lars Johansson, som först räddade Peter Cehlariks skott, gled pucken till slut retfullt långsamt över mållinjen. Sist på pucken enligt matchprotokollet var Daniel Zaar, målskytt även senast.

Målet fick stopp på Frölundas pigga inledning av matchen, samtidigt som Luleå kom allt mer in i spelet.

2–0 kom välförtjänt efter en bra Luleåperiod i mitten av matchen. Johansson var skymd och mer eller mindre chanslös på Kristian Näkyväs välplacerade handledsskott från blålinjen.

Frölunda, som jagar första semifinaplatsen i hockeyslutspelet sedan 2009, såg ut att ha det tungt. Passningsspelet var för långsamt och målchanserna lätträknade, samtidigt som Joel Lassinantti storspelade i Luleåmålet.

Först när Joel Lundqvist reducerade i mitten av slutperioden vaknade göteborgarna inför hemmapubliken.

Bara ett par minuter senare höll sig lagkaptenen framme igen och lyckades tråckla in ännu en puck i mål. Samtidigt körde han dock in i Luleåmålvakten Lassinantti och målet underkändes.

Sista målet, som innebar 3–1, satte Niklas Fogström i tom bur.

Nästa match, i Luleå, spelas på onsdag.

I det andra kvartsfinalmötet slog Skellefteå Brynäs med 3-2. Förre brynäsaren Daniel Widing blev matchhjälte när Skellefteå tog ett stort steg mot SM-semifinal.
Avgörandet mot Brynäs kom efter 3.35 i förlängningen och betyder 3–0 i matcher.


– Otroligt skönt, säger Widing till C More efter att ha avgjort den underhållande och dramatiska kvartsfinalen.
Från nära håll fick han två chanser och kunde sätta dit 3–2-pucken som ger Skellefteå ett järngrepp om matchserien.
 (TT)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!