”Finns flera som är intressanta”

Niklas Persson håller koll på vad som händer fyra mil bort. ”Det finns flera spelare som är intressanta där”, säger LHC:s general manager.

Niklas Persson håller koll.

Niklas Persson håller koll.

Foto: DANIEL ERIKSSON/BILDBYRÅN

Ishockey2019-12-11 17:17

Norrköpingsklubben Vita Hästen har gjort det överraskande bra i allsvenska hockeyn så här långt och det har inte undgått Niklas Perssons vakande öga. Med JVM-backen Adam Ginning utlånad till östgötarivalen har han sett ett flertal matcher under hösten.

– De har gjort det starkt och det finns flera spelare som är intressanta, säger Persson.

Det hetaste namnet för SHL-klubbarna är förstås Skellefteåfostrade succéforwarden Linus Andersson, som öst in poäng och som även finns med på Linköping HC:s lista över allsvenska namn att hålla koll på.

– En väldigt bra spelare, säger Niklas Persson.

Han vill inte närmare gå in på planerna när det gäller nyförvärv inför kommande säsong, men enligt vad Sporten erfar är inriktningen att i första hand förstärka på toppen med spelare tänkta för kedja ett eller två. Det betyder i sin tur att det inte är lika aktuellt att värva från allsvenskan.

Som vi berättat tidigare är Jonas Junland en drömförstärkning på backsidan och framåt är det ingen vågad gissning att det mer än något annat letas efter åtminstone en toppcenter, även om en hel del talar för att Jaakko Rissanen blir kvar.

Just nu har LHC sexton forwards i truppen och Persson utesluter inte att det kan bli aktuellt med ytterligare utlåning i vinter.

– Det kan det säkert bli, men det får vi ta senare. Just nu är läget så här och det är positivt med konkurrenssituationen. Men visst, det är någon spelare för mycket om alla är friska. Men där vet ju både du och jag att det kan hända saker snabbt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!