Emvall: "Tittar på andra alternativ"

Mattias Bäckman tillbaka till LHC? Nja, inte alls säkert. "Vi tittar på andra alternativ", säger Fredrik Emvall, general managern.

Foto: Peter Jigerström

ishockey2017-05-08 16:45

Linköpings HC har en backplats kvar att fylla inför nästa säsong och många supportrar har tagit mer eller mindre för givet att den ska tas av Mattias Bäckman, 24, som redan lämnat Nordamerika och AHL.

Men enligt Correns uppgifter finns intresse av att i stället hamna i Ryssland. Agenten Patrik Carnbäck jobbar även med det spåret. Fredrik Emvall vill inte kommentera just det, men bekräftar att klubben också har andra potentiella försvarare i kikaren inför hösten.

– Vi kan inte sitta och vänta och hoppas att det ska komma ett ja i sommar, så vi tittar på andra alternativ. Det finns ett antal spelare som vi har koll på och känner oss trygga med, säger Emvall.

Men ni vill fortfarande ha tillbaka Bäckman?

– Absolut. Vi ser gärna att han spelar hos oss om han är fullt motiverad att göra det.

Landslagstestade Mattias Bäckman, som under vårens överraskande byttes bort från Texas Stars till Hershey Bears, har gjort två hela säsonger i farmar­ligan AHL utan att få någon chans i NHL.

I övrigt är läget lugnt på LHC-fronten. Åtminstone utåt sett. Diskussioner fortgår med diverse spelare, varav några från AHL. Redan klare Nick Sörensen är fortfarande upptagen av Calder cup-slutspet med San Diego.

LHC-bekantingen Christopher Fish, som den gångna säsongen gjorde 23 poäng på 47 matcher i Västerås, är i stort sett klar för allsvenska samarbetsklubben Västervik. Det är dock ingen övergång som LHC har något att göra med.

Däremot är tanken att fortsätta samarbeta med Västervik.

– Vi har en träff inplanerad till på fredag, men vi har inga andra tankar än att vi vill köra vidare, säger Fredrik Emvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!