Emvall: ”Gör laget bättre”

Fredrik Emvall tror inte att Chad Kolariks avhopp påverkar LHC negativt.

Foto: Peter Jigerström

ISHOCKEY2014-10-18 12:24

– Jag är övertygad om att laget blir bättre, säger general managern.

Sent på torsdagen kom beskedet att fjolårets målkung i SHL, Chad Kolarik, lämnar Linköping. Att amerikanen har hittat en ny klubb i KHL och med LHC:s goda vilja bryter kontraktet. Under fredagen kunde Corren avslöja att nästa klubbadress blir storklubben Avangard Omsk.

Enligt Correns uppgifter var en utlösande faktor när aKolarik bänkades efter att ha dragit på sig en utvisning för protest mot domslut i segermatchen mot Färjestad för några veckor sedan. Det var efter den incidenten som planerna på klubbyte tog fart på allvar.

Flera orsaker

För LHC var det flera orsaker som låg bakom det hastiga uppbrottet. Det ekonomiska läget är ansträngt och för att frigöra pengar för att kunna ta in en back var det nödvändigt att släppa någon av de bäst betalda spelarna. Fredrik Emvall, nye general managern, i går, är också tydlig med att han anser att Kolarik inte passar in i hur klubben vill spela.

– Vi vill utvecklas mot en mer modern typ av ishockey. Då krävs full fart både framåt och bakåt och ett enormt jobb hela tiden. Det är inte den typ av hockey som han spelar. Men det handlar också om kroppspråk och vilka signaler du sänder ut. Jag är övertygad om att laget blir bättre, säger Emvall.

Acceptans

Roger Melin, tränaren, säger:

– Gör du mycket mål är det lättare att komma undan med att det fattas en del annat. Går det tyngre är det svårare att få den acceptansen. Chad är en enormt skicklig hockeyspelare och kommer att passa bra i Ryssland. Men han har en tendens att spela lite för mycket för sig själv och för lite för laget.

Corren har sökt Chad Kolarik för en kommentar, men utan att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!