Dimtrén hjälte för Mjölby HC

Det satt hårt åt, men till slut kunde Mjölby Hockey bärga ännu en seger när man gästades av HA74. MHC vann med 4–3.

Foto: Peter Jigerström

ISHOCKEY2017-02-12 19:49

Precis som i förra matchen mot Bäcken föll avgörandet efter straffar och åter var det Philip Dimtrén som fick ikläda sig matchvinnarrollen. "Dimman" var den ende som hittade rätt i straffläggningen.

– Jag sköt på samma ställe som sist och det funkade ju även nu, sa Dimtrén och berömde målvakten Anton Dunåker som räddade samtliga straffar.

Efter en jämn första period tog MHC ett stabilt grepp om matchen. Chanser radades upp på löpande band men samtidigt slarvades det i egen zon, vilket fick till följd att matchen var helt jämn även efter två perioder.

Christian Andersson Gran var matchens gigant och svarade för MHC:s två första mål. Patric Juel kunde så, efter kraftig hemmapress, utjämna till 3-3 när drygt två minuter återstod.

– En moralisk seger. Så här tätt kommer det att vara i varje match framöver, sa tränaren Erik Vikström.

Lagkapten Christian Andersson Gran berömde också lagets moral.

– Vi viker aldrig ner oss och jag tycker vi gör en riktigt bra insats mot ett bra och svårspelat Sävsjölag. Vi hade bud på fler mål men det hade å andra sidan även de. Två bra målvakter höll siffrorna nere och med Patric Kristiansson har vi fått in mer rutin i vårt unga lag. Sedan är han ju en riktigt bra spelare också, sa Andersson Gran.

Kristiansson var utmärkt i hemmadebuten och framför allt hans fina passningsspel lär MHC få stor nytta av.

– Ett härligt gäng som det var lätt att komma in i. För egen del känns det bättre och bättre och sett till hur matchen gestaltade sig borde vi kanske haft tre poäng. Men ligger man under så nära slutet tar man gärna två pinnar, sa Tranåssonen.

Mål: MHC: Christian Andersson Gran 2, Patric Juel, Philip Dimtrén. HA74: Jonas Pontusson, Gustav Borglin, Gustav Andersson.

Publik: 607

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!