"Det vore kul att spela i SHL"

Klubben gick i konkurs – men Christian Engstrand trodde länge att han skulle bli kvar i Finland. Det blev han inte.

Foto: Peter Jigerström

ishockey2016-06-03 10:30

– Allt var i princip med en annan klubb, men tyvärr sprack det i sista stund. Så kan det vara i den här världen. Just nu vet jag inte var jag spelar nästa säsong. Det kan bli både Sverige och utomlands. Det finns några grejer på gång, men inget som är klart, säger Christian Engstrand.

Linköpingskillen lämnade/fick lämna LHC för några år sedan och efter det har det har han varit både här och där i hockeyvärlden. Först fick han sparken från KHL-laget Zagreb efter bara några veckor, sedan blev det allsvenska AIK, därefter ungerska (!) Székesfehérvár – och så förra säsongen i finska Espoo Blues. Där gick det bra för Engstrand, men betydligt sämre för den ekonomiskt krisdrabbade klubben som efter avslutat spel begärdes i konkurs.

– Skönt att få en säsong där jag fick spela mycket och bra, säger 27-åringen.

Nu är han hemma i Linköping och sköter försäsongsträningen tillsammans med bland andra två andra LHC-bekantingar, Klas Dahlbeck (Arizona) och Mattias Bäckman (troligen en säsong till i Dallas). Kontakter är tagna med diverse klubbar, men när vi nu är inne i juni har målvakten ingen ny adress klar.

– Ska jag spela utomlands ska det vara i en bra liga. SHL vore kul, men det är bara att titta hur det ser ut i klubbarna. Det finns inte många målvaktsplatser kvar där, säger han.

Kan du känna att "fasen också, jag borde ha stannat i LHC"?

– Nej, inte så. Det är klart att det hade varit kul att spela hemma igen, det hade passat väldigt bra nu, men det som hänt har hänt. Det är bättre att se framåt i stället. Men visst, Linköping kommer alltid att vara ett alternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!