”Det var precis det här jag ville”

Linköpings HC värvar Jimmy Andersson från Karlskrona. Tacka syrran för det. ”Hon har lobbat för det här i ett par år nu”, säger han till Corren.

Foto: Emil Langvad/TT

ishockey2017-04-19 08:45

Det har ryktats om det en tid – och på tisdagen blev det klart med LHC:s nästa värvning. Hårdjobbande forwarden Jimmy Andersson ansluter från Karlskrona och blir därmed klubbkompis med storasyster Emilia.

Ramboldt i efternamn, lagkapten i Damkronorna och med flera år i Linköping bakom sig.

– Hon har lobbat för det här ganska länge nu, säger han och skrattar.

Ville till Norrköping

28-åringen, född och uppväxt i Stockholm, har tidigare spelat i Vita Hästen och flaggade relativt tidigt för att han av familjeskäl, efter fyra år i Karlskrona, ville flytta närmare Norrköping där stora delar av släkten finns.

Då stod spel i närliggande LHC överst på önskelistan.

Så blev det.

Till slut.

– Fantastiskt skönt att det äntligen är klart. Vi har hållit på ett tag och. . . ja, det var precis det här som jag ville. I Karlskrona var målet att gå till slutspel, i Linköping är det underkänt om du inte går långt i slutspelet. Jag hoppas och tror att jag ska kunna växa som spelare i den omgivningen, säger han.

"Tokig annars"

Jimmy Andersson var på snabbvisit i Linköping under tisdagen, men när Corren når honom har han just tagit bilen ned till Karlskrona för att fixa med diverse saker inför flytten.

När LHC drar igång träningen igen i nästa vecka finns han med från start.

– Till skillnad från de flesta andra hockeyspelare har jag haft semester ganska länge nu eftersom det inte blev något mer efter grundserien. Men jag har försökt att hålla igång. Dels blir du tokig annars och dels går det rätt fort att tappa det du byggt upp.

Han svarade under den gångna säsongen för SHL-personbästa 17 poäng på 49 matcher, men är i första hand en energispelare som också är nyttig i numerära underlägen. Till LHC sannolikt i första hand värvad som ”jobbig att möta-forward” tänkt för tredje- eller fjärdekedjan.

– Med tanke på den roll som jag haft med mycket box play och hårt jobb är jag väldigt nöjd med säsongen. Men det gäller att inte nöja sig med det. Jag kommer att göra det som laget och tränarna vill att jag ska göra.

Gallo osäker

Jimmy Andersson har skrivit på ett tvåårskontrakt och blir därmed LHC:s tredje bekräftade värvning inför kommande säsong. Sedan tidigare har även gjorts klart med Tony Mårtensson och Fredrik Karlström.

En del annat klart är ännu inte presenterat, men utöver det återstår fortfarande några platser att fylla. Det är exempelvis osäkert hur det blir med publikfavoriten Vilmos Gallo, en av dem med utgående kontrakt.

– Jag har inga nyheter, säger Gallo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!