"Det här ger oss självförtroende"

Tvåmålsskytten Adam Schmidt lämnade Västerås med ett leende. "Det här ger oss självförtroende", sa han.

Ishockey2015-12-01 22:34

Philadelphiasonen hade eld under skridskorna och torrt krut i klubban. Han såg till att Vita Hästen kom tillbaka från 1–0 med sina två snabba mål i den första perioden. Det andra var dessutom i numerärt underläge, precis som när Västerås gjorde det första målet.

Till slut blev det två poäng, efter seger på straffar.

– Det var en bra passning från "Sama" (Jesper Samuelsson) och sen fick jag nästan spela fotboll för att få med mig pucken, beskrev Schmidt i omklädningsrummet.

Skottet satt som en projektil i krysset bakom Jonas Fransson. Och dessförinnan hade han gjort 1–1 på nästan samma sätt.

– Jag läste spelet och visste vad jag skulle göra. Det känns bra nu. Jag har självförtroende.

Det kunde ha blivit ett tredje också?

– Ja, det borde ha blivit ett tredje. Både i den andra och tredje perioden.

Adam Schmidt missade även sin möjlighet i straffläggningen men fick ändå se Vita Hästen vinna efter Viktor Crus-Rydbergs sjuka segermål.

– Jag har sett honom larva sig med den på träningen men jag vet knappt hur han gör. Jag skulle inte klara av den om jag så försökte hundra gånger.

Tror du att tränarna hade låtit honom göra så om han hade frågat innan?

– Nej, nej. "Gå bara in och gör något vanligt", haha.

Sportchefen Niklas Czarnecki skakade bara på huvudet precis när straffläggningen var över.

– Det värsta jag har sett. En youtube-straff, sa Czarnecki.

Assisterande tränaren Pär Hellenberg var självklart nöjd med poängen men inte hundraprocentigt med spelet.

– Första 12–15 minuterna kom vi ut bra och stoppade dem i mittzonen. Andra perioden vill jag helst glömma. Det var alldeles för naivt. (NT)