"Det hade varit riktigt roligt"

Förre LHC-profilen Roger Melin är sugen på ett jobb som förbundskapten. "Jag är sugen på något annorlunda. Kanske ett förbundskaptensjobb i Ungern, Rumänien, Polen eller liknande", säger han till Aftonbladet.

Foto: Jeppe Gustafsson

ishockey2018-06-14 12:17

LÄS MER: Melin: "Var väldigt nonchalanta"

LÄS MER: Sparkad Melin lånas ut

62-åringen har två treåriga sejourer i Linköpings HC bakom sig och kom till förra säsongen tillbaka till högsta serien. Men inte så länge. Efter Brynäs svaga start fick han oväntat snabbt sparken och har sedan dess varit utan arbete.

Så är det fortfarande och Melin erkänner att han saknar hockeyn, men att han samtidigt inte lockas av ett tränarjobb på lägre nivå.

I en intervju med Aftonbladet säger han:

– Jag sitter inte i sjön, utan jag är fortfarande anställd av Brynäs och det känns skönt att ha den ekonomiska tryggheten.Man har blivit lite kräsen. Helst vill jag göra något annorlunda. Typ förbundskapten i Ungern, Rumänien, Polen eller något liknande. Det hade varit riktigt roligt.

– Har det inte hänt något vettigt under den kommande säsongen så skiter jag i det. Jag skulle inte ha något emot att gå i pension heller.

Roger Melin avslutade tiden i Linköping med att ta laget till tre raka SM-semifinaler – där det blev förlust mot Skellefteå varje gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!