"Det är inget på gång just nu"

Svag form och många konkurrenter som rustar – men LHC ligger lågt. ”Det är inget på gång just nu”, säger general managern Fredrik Emvall.

Nej, inga fler värvningar verkar vara på gång i LHC.

Nej, inga fler värvningar verkar vara på gång i LHC.

Foto: Jeppe Gustafsson / TT

ishockey2018-11-19 09:52

LÄS MER: "Det är ett orosmoln för hela sporten"

3–4 efter förlängning mot bottenlaget Örebro var en tung smäll för Linköping HC i lördags. Ett stort steg tillbaka efter det välkomna trendbrottet och vinsten mot HV 71 häromsistens.

Samtidigt har det bara under senaste veckan hänt mycket med vassa nyförvärv till olika klubbar: Axel Jonsson Fjällby till Djurgården, Michael Lindqvist till Färjestad, Carl Persson till Malmö och Filip Sandberg till HV för resten av säsongen.

LHC har plockat in Viktor Svedberg på korttidskontrakt för att täcka upp för skadade Almen Bibic, men inte valt att förstärka på forwardssidan och enligt Fredrik Emvall finns just nu inga sådana planer.

– Nej, vi ligger lågt. Det är inget på gång just nu, säger han.

Klart är att ovannämnde Svedberg blir kvar till 1 december, men där kan också bli tal om en fortsättning under resten av säsongen. Det avgörs senare. På lördagen bestämdes också att Fredrik Karlström under de närmaste veckorna lånas ut till allsvenska AIK för att få mer speltid.

– Johan Södergran kommer tillbaka i veckan och då har vi tretton forwards att tillgå. Skulle något hända kan vi också ta tillbaka Karlström med kort varsel, säger Emvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!