"Det är hundra mil från att vara över"

Nya misstag gav ny LHC-förlust i Stockholm – och tufft läge i SM-kvartsfinalen. "Det här är hundra mil från att vara över", sa Andrew Gordon.

Foto: Pontus Lundahl/TT

ishockey2018-03-22 22:20

LHC-forwarden drog handen genom det svettiga håret.

Han såg bestämd ut.

Efter sena avgörandet i Linköping senast fanns chansen att också sno en bortamatch och därmed skaffa sig fördel i matchserien. Känslan var att Djurgården inte var bättre än att LHC kunde ha vunnit, men nu blev det inte så och efter 3–4-förlust behövs nu en seger i Saab arena på lördag.

– Underbart med så här viktiga matcher varannan dag. Du tänker på hockey och nästan ingenting annat. Slutspelstider är fantastiska tider. Det kommer att bli fortsatt jämnt, det kommer att bli fortsatta slag innan det här är avgjort, sa Andrew Gordon.

Han funderade ett ögonblick.

Såg sig omkring i den långa spelargången på Hovet.

Sa sedan:

– Det är 2–1 i matcher och vi spelar hemma nästa gång. Det är hundra mil från att vara över.

Det såg länge lovande ut för LHC som spelade starkt och kontrollerat, men tre hemmamål på sex och en halv olyckliga och misstagsfyllda minuter i andra perioden vände. Tabellnian hade matchen där man ville mot tabelltvåan, men tappade konceptet efter första baklängesmålet, blev stillastående och bjöd på alldeles för mycket misstag.

Det straffade sig.

Igen.

– Vi höll oss inte till matchplanen på det sätt vi borde ha gjort där och det kostade oss matchen. Säg att det handlade om fem procents skillnad i många olika moment. Det gällde absolut mig också. Vi hade pucken, men tappade den för ofta.

– Jag ska inte säga att vi fuskade. . . men det var de där fem procenten. Vi och jag måste vara inställda på försvarsspel i en eller två sekunder till. Tills vi till hundra procent har pucken. Hade vi gjort det bättre hade vi kunnat undvika ett par av målen, sa Andrew Gordon.

Fortsättningen?

– De straffar oss uppenbarligen hårt för våra misstag. Så då vi får se till att inte göra några.

Djurgården gick från 0–1 till 3–1 och satte sedan också 4–2 i slutperioden. Andrew Gordon, som då flyttat till en kedja med bröderna Olimb, reducerade, men mer än så blev det inte.

– Förra gången häruppe var det nästan som att vi lade oss platt. Nu hade vi bra energi och bra känsla och gav det verkligen chansen, sa Gordon.

Målvaktsstjärnan Jonas Gustavsson var med upp till Stockholm, men insjuknade och fick lämna laget två timmar före nedsläpp. Om han kan vara tillbaka i spel till match fyra på lördag är oklart.

– Vi hoppas och tror att han ska vara redo då igen, sa Dan Tangnes, tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!