Deltagarna om sommarcamp: "Bra nivå och högt tempo"

Vad gör de ungdomar som inte gillar att ligga i sommarsolen? Ja, kanske spenderar de tid i ishallarna vid Stångebro. Just nu pågår sommarhockeyskolan LHC sommarcamp som lockar spelare från hela Sverige.

Linnea Horn och Saga Wengborn tillsammans med SDHL-spelarna Madelen Haug Hansen och Lene Tendenes

Linnea Horn och Saga Wengborn tillsammans med SDHL-spelarna Madelen Haug Hansen och Lene Tendenes

Foto: Samuel Zurawski

Ishockey2021-07-28 17:00

– Vi vill att grabbarna och tjejerna ska få en bra uppstart på säsongen. Vi har många duktiga instruktörer samtidigt som spelare från både SHL- och SDHL-laget finns med på träningarna och hjälper till, säger Johan Krantz, Utvecklings- och ungdomsansvarig i LHC.   

Under vecka 30, 31 och 32 anordnar Linköping Hockey Club sommarhockeyskolan LHC sommarcamp 2021. Campen riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 9-16. 

– Vi har två ispass varje dag. Utanför isen kör deltagarna fysträning tillsammans med Anders Olsson som är förbundskapten för MMA-landslaget. Därtill har vi också en hel del teori. 

Men allt handlar inte bara om ishockey och träning. 

– Vi trycker hårt på det goda kamratskapet och hur man är i en grupp. Tanken är att deltagarna ska träffa nya kompisar och på så sätt få med sig något hem. 

Johan Krantz fortsätter: 

– Det här är också en möjlighet för oss att visa upp LHC som organisation och Linköping som stad. 

Det är inte bara spelare från Östergötland som deltar, tvärtom. Under första veckan är drygt hälften av spelarna från andra städer runt om i Sverige, några hade till och med åkt ända från Danmark och Slovakien.

Hugo Lindell har rest från Stockholm:

– Det är tredje året som jag är med. Det är kul att träffa nya kompisar och det är bra nivå och högt tempo på isen, säger Hugo som till vardags hör hemma i Djurgården IF. 

Intresset för sommarcamp har också ökat bland tjejer de senaste åren. Ekerötjejen Linnea Horn ska senare flytta ner till Linköping för att gå på hockeygymnasiet.

– Det här var en bra möjlighet att komma ner och träffa ledare och framtida lagkamrater. Jag har hört mycket gott om campen innan och hittills tycker jag att det har varit jätteroligt, säger Linnea Horn. 

Under onsdagen fanns instruktören Anders Ottosson på plats för att träna killar födda 2006. Anders arbetar på Svenska ishockeyförbundet som hockeykonsulent och jobbar mycket med ledar- och spelarutveckling. 

– Under veckan lägger vi mycket fokus på grundfundamenten, skridskoåkning, puckhantering, skott och passningar

Många av deltagarna som är födda 2006 kommer i år vara med och slåss om plats i TV-pucken. 

– Man märker att grabbarna är väldigt fokuserade och motiverade, säger Anders Ottosson. 

Hugo Lindell från Stockholm gör sitt tredje år på LHC Sommarcamp
Hugo Lindell från Stockholm gör sitt tredje år på LHC Sommarcamp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!