De hotar med att lämna allsvenskan

Det jäser i hockey-Sverige. Nu uppger Aftonbladet att sex allsvenska klubbar skickat in en skrivelse till SHL och svenska ishockeyförbundet där de säger sig ha tröttnat på den ekonomiska situationen.

Vita Hästen kan återigen möta LHC i en träningsmatch.

Vita Hästen kan återigen möta LHC i en träningsmatch.

Foto: Jan Forsby

ishockey2017-11-21 14:09

– Jag fick brevet sent i går kväll och har läst igenom det på morgonkvisten. Men jag behöver läsa några gånger till för att bilda mig en bättre uppfattning, säger förbundsordföranden Anders Larsson till tidningen.

Flera av Vita Hästens och Västerviks seriekonkurrenter, klassiska klubbarna Södertälje, Timrå, AIK, Leksand, Modo och Björklöven, vill se en förändring, vill ha snabba svar på hur SHL ser på framtiden och hotar med att dra sig ur och starta en egen liga. Ett annat alternativ som nämns i skrivelsen är att lägga ned respektive dam- och juniorverksamhet. Det vill säga om inte högsta serien utökas med fler lag eller den ekonomiska fördelningen förändras.

Anledningen till att utspelet kommer nu är att det nya tv-avtalet träder i kraft från och med nästa säsong, vilket kan ge varje SHL-klubb uppemot 45 miljoner kronor. För de allsvenska klubbarna är motsvarande summa drygt två miljoner.

– Just nu har vi en bra dialog med Hockeyallsvenskan. Det finns flera frågor som vi verkligen vill resonera om. Det är viktigt för oss att ha en bra andraliga i Sverige och vi är väldigt öppna med att diskutera andra moment som kan tillföra ligan, säger SHL:s ordförande Anders Källström till Aftonbladet.

– Vi vill hitta en modell som ligger i tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!