Så är läget i jakten på ny LHC-bas: "Få in nytt blod"

Det närmar sig en ny klubbdirektör i Linköping HC. "Bästa vore att ha det på plats till nästa säsong", säger vice ordföranden Rikard Wallman.

LHC söker klubbdirektör.

LHC söker klubbdirektör.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-04-08 12:00

Över två har gått sedan Anders Mäki lämnade jobbet som klubbdirektör – men av främst ekonomiska skäl valde klubben att under den våren tillfälligt stoppa rekryteringen efter en ersättare. Sedan var planen att ha någon på plats till förra årsskiftet, men så kom coronapandemin och sköt upp processen ytterligare. 

– Det finns en lista med människor som vi har träffat och nu vet vi att vi spelar kvar i SHL nästa säsong. Då kan vi bli mer konkreta för att till slut få det på plats, säger Rikard Wallman, som är den i LHC-styrelsen som har huvudansvar för just den frågan.

När ska hen stämpla in på kontoret?

– Det får ta den tid det tar för att hitta rätt, men gärna så fort som möjligt och allra helst tills säsongen drar igång i höst. Tveksamt om det kan gå så snabbt, men det är målet.

Ni räknar med en extern rekrytering?

– Ja, det utgår jag absolut ifrån. Nuvarande organisation har gått igenom ett stålbad och gjort det på ett fantastiskt sätt, men känslan är att vi behöver få in nytt blod.

Under senaste åren har först ekonomichefen Anders Bouvin och sedan arbetande ordföranden Roger Ekström varit tillförordnade klubbdirektörer. 

– Vi har hittat ett bra upplägg och Roger har verkligen gjort ett stort jobb på slutet. Men det är inte optimalt och i längden blir det inte hållbart för någon med dubbla uppdrag, säger Rickard Wallman.

Pandemins effekter har som bekant slagit hårt på ekonomin och tvingat fram diverse åtgärder för att överleva. Som Sporten berättat tidigare räknar LHC med att göra ett minusresultat på sju–åtta miljoner kronor för senaste verksamhetsåret.

Wallman säger:

– Det är en och annan som ställer frågan om vi har råd att anställa en klubbdirektör. Jag skulle kunna vända på det. Har vi råd att inte göra det?

Ni har tidigare tagit fram en profil för den person som ni söker. Gäller den fortfarande?

– Med det vi vet nu och där klubben befinner sig idag har profilen förändrats något genom åren. Men det skulle jag absolut säga.

LHC-skutan styrs idag av en ledningsgrupp bestående av Roger Ekström som tillförordnad klubbdirektör, Michael Sturehed som marknads- och kommunikationschef, Anders Bouvin som ekonomichef, Johan Krantz som utvecklings- och ungdomsansvarig samt Niklas Persson som general manager för SHL-laget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!