Brynäs-talangen: "Inget jag förväntat mig"

Han är spelaren att hålla ett extra öga på i Brynäs – Linus Ölund.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ishockey2017-03-22 22:49

Han har gått från tongivande spelare i Brynäs J20-lag till tongivande spelare i A-laget. I kvartsfinal tre gjorde han lagets ända mål. Men Linus Ölund lovar ett revanschsuget Brynäs på fredag.

Det blev vinst för LHC med 2-1 i det tredje kvartsfinal-mötet med Brynäs. En spelare som höll på att sätta stopp för hemmalaget var Linus Ölund med sitt 1-1-mål. Han är en spelare som har gått från klarhet till klarhet och har en ljus framtid enligt experterna. Men det blev ändå förlust för gävlelaget.

–Vi kom ut helt okej i början av första perioden men tappar sedan allt i andra. I tredje gör vi allt vi kan för att vinna. Samtidigt tar vi flera onödiga utvisningar i matchen som kan vara en av anledningarna att LHC vinner mot oss idag, säger Ölund.

Han står för fyra poäng på tre matcher och är en spelare som LHC måste se upp för.

– Det var inget jag hade förväntat mig innan slutspelet. Jag har presterat hårt och jobbat väl när jag fått chansen. Tränaren ser då att man kan spela och ger en mer förtroende. Jag gillar rollen jag har och tycker om att få spela mycket powerplay. Samtidigt kan man inte lägga fokus på poängen. Vi ska vinna fyra matcher. Sedan om jag gör noll poäng eller tio poäng spelar ingen roll, säger Ölund.

På fredag intar LHC gävlelagets hemmaborg och Ölund lovar ett revanschsuget Brynäs.

– Vi kommer att göra hela vårt jobb och få ner puckarna på djupet. Vi var seriens bästa lag på bortais under grundserien, så vi har inget problem med att spela borta heller. Men det är alltid speciellt att spela inför hemmafansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!