Bröt kontraktet – redan klar för ny klubb

I onsdags meddelade Linköping HC att Axel Ottosson och klubben i samförstånd går skilda vägar. Nu är det klart att moderklubben Björklöven blir 23-åringens nästa stopp i karriären.

Axel Ottosson.

Axel Ottosson.

Foto: OLA WESTERBERG

Ishockey2020-01-23 15:23

I 28 spelade matcher för Linköping HC stod Axel Ottosson för ett mål och en assist. Varken klubben eller han själv var nöjd med insatsen och i samförstånd valde parterna att bryta kontraktet. Redan dagen efter beslutet är Ottosson klar för en återkomst till moderklubben Björklöven som är tabelletta i hockeyallsvenskan. 

– Jag tycker inte det var så mycket att fundera över. Axel gör vårt lag bättre och därför valde vi att ta in honom. Axel är spelskicklig, snabb och vi tror att vårt spelsystem kommer att passa honom och få ut de grejerna han är bra på, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsidan. 

Kontraktet är skrivet över säsongen 19/20. Nu återstår det att se om allsvenskan och Björklövens spelsystemet passar Ottosson bättre. 

– Jag tycker att det ska bli jättekul att komma hem till Umeå och spela med Björklöven igen. Jag ser fram mot att vara med på resan som Björklöven påbörjat den här säsongen, säger Ottosson till hemsidan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!