Bremer dubblade sin målproduktion

Förra säsongen gjorde Mjölby HC:s David Bremer sin poängbästa säsong någonsin då han spelade ihop hela 72 poäng i division 2. Nu är han på god väg att göra ytterligare en poängstark säsong. På onsdagen stod han nämligen för tre mål och en assist mot Nässjö.

David Bremer fortsätter att leverera mål och poäng för MHC. Kommer han kunna att slå sitt rekord på förra säsongens 72 poäng?

David Bremer fortsätter att leverera mål och poäng för MHC. Kommer han kunna att slå sitt rekord på förra säsongens 72 poäng?

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-10-23 21:58

På sju matcher har Mjölbys forward David Bremer stått för tre mål och 12 assist. Nu har han utökat poängskörden ytterligare efter 4–0-segern mot Nässjö då han gjorde ytterligare tre mål och assisterade William Strand till ett. Tillsammans med  Victor Jigmalm och Marcus Schelin har han hittat en stark kemi i anfallsspelet. 

– Det var skönt. Jag fick dubbla målen lite. Det kommer vara svårt att hålla det här målsnittet, säger Bremer och ler stort. 

–  Men det är bra att vi växlar mellan varandra. Jigmalm var ju målskytt innan och så fick jag vara det nu. Sen kommer väl Schelin snart med, han brukar ju kunna göra mål också. 

Vad är det som gör att ni är så bra? 

– Man är väl skolad tidigt och har spelat högt upp och behåller den nivån. Vi är bra tränade och behåller samma fart som vi haft tidigare och tar med oss den ner hit, säger Bremer. 

Dock tog det lång tid innan hemmalaget fick hål på gästernatrots att de spenderade större delen av matchen i anfallszon. Drygt tio minuter in i andra perioden hittade Bremer till nät första gången då Nässjös målvakt Alexander Bergqvist stod upp bra i bortamålet. MHC vann skotten med 40–17 – vilket säger en hel del. 

– Det fanns bud på kanske 9–0 en sådan här match. Det var några puckar som dansade på mållinjen och vi hade ingen medstuds. Men jag tyckte det var starkt att ha tålamod där alla fortsatte skapa och Hugo (Kullander, målvakten) är grym i slutet och får hålla nollan. Det är han verkligen värd, avslutar Bremer. 

Glädjekram när David Bremer assisterat William Strand.
Glädjekram när David Bremer assisterat William Strand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!