Blev krossat – Forslings mardröm när största titeln skulle vinnas

Stanley cup-pokalen var på plats – men Linköpingskillen Gustav Forsling får vänta med att lyfta den. Fjärde finalen blev en mardröm för Florida Panthers.

Stryk för Gustav Forsling och Florida i fjärde finalen.

Stryk för Gustav Forsling och Florida i fjärde finalen.

Foto: JASON FRANSON

Ishockey2024-06-16 05:05

Förutsättningarna var enkla inför matchstart i Rogers Place.

Florida kunde bli historiska Stanley cup-mästare tidigt söndag morgon, men det gick inte.

Inte alls.

Edmonton, som var piskat att vinna för att hålla finalserien vid liv, körde över rivalen, vann med hela 8–1 (!) och därmed går matchserien vidare till Florida. Efter tre raka vinster blev det en blytung smäll för Gustav Forsling & Co som i stället får försöka att avgöra inför  hemmafansen i Amerant Bank arena natten mot onsdag svensk tid.

– Magkänslan säger att Florida vinner då. Man har under hela slutspelet visat att man har en förmåga att komma starkt tillbaka efter förluster, sa experten Mattias Norström i Tv 10.

– Nästa match blir något helt annat. Då kommer Florida att vara mycket bättre, sa kollegan Erik Granqvist.

Gustav Forsling spelade som vanligt mycket och assisterade Vladimir Tarasenko till enda bortamålet, men den här gången var det inget snack. Edmonton avgjorde med tre mål i andra perioden då bland andra Connor McDavid nätade. Svenske Mattias Janmark var annars den som inledde målskyttet i den första.

När matchen var avgjord rusade siffrorna i höjden.

Floridamålvakten Sergej Bobrovskij, som varit så bra genom hela slutspelet, blev utbytt efter fem insläppta mål på sexton skott.

Superstjärnan McDavid stod också för tre assists och passerade Wayne Gretzky i antalet passningspoäng i ett och samma slutspel (32).

– Jag vet vad han (Gretzky) betyder för ishockeyn men som sagt, det är inte fokus på det nu. Det är bara en seger, det är allt. Spelar ingen roll om man gör åtta mål eller ett mål. Vi måste åka ner till Florida, göra ett jobb och släpa dem tillbaka till Alberta, sa han enligt hockeynews.se.

Trots största förlusten på hela säsongen behöll Florida lugnet i eftersnacket.

– Vi har inte förlorat någon match på länge, men får göra som vi alltid gör och ta med oss erfarenheterna till ritbordet och börja förberedelserna. Vi klarade av att vinna en av de här bortamatcherna och har fortfarande ett otroligt bra läge. Nu ser vi fram emot att åka hem och spela inför våra otroliga fans igen. Jag vet att de ser fram emot att se oss spela och vi är verkligen sugna att göra en stark insats för dem, sa forwarden Matthew Tkachuk till hemsidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!