Avslöjar: LHC väntar med ny klubbdirektör

Planen var att inom kort presentera en ny klubbdirektör – men av ekonomiska skäl väljer nu Linköping HC att trycka på pausknappen. ”Som läget är nu behöver vi fler indianer och inte fler hövdingar”, säger Roger Ekström, ordföranden.

Foto: Dennis Petersson

Ishockey2019-03-11 17:37

Det har knappast undgått någon ishockeyintresserad i Linköping med omnejd att LHC är illa ute i SHL-hockeyn. Efter en mycket lång formsvacka måste det bli tre poäng i hemmamötet med Brynäs på tisdagskvällen – annars är chansen till slutspel borta redan innan sista matchen på torsdag.

Klubben har budgeterat med kvartsfinal och att inte nå dit skulle innebära ett ekonomiskt tapp på minst ett par miljoner. Samtidigt dras till hösten igång en treårssatsning med målet att under den perioden nå hela vägen till SM-final.

Det får nu klubbledningen att agera.

Vad gäller tillsättandet av ny klubbdirektör sa Roger Ekström så sent som i förra veckan till Sporten att ”jag hoppas och tror att vi kan presentera vem det blir i slutet av nästa vecka”. Men nu blir det inte så.

Det bekräftas av LHC-basen.

Under den gångna helgen beslutade styrelsen att tillfälligt trycka på paus i rekryteringen. Det kommer att bli en kamp för att säkra tillräckligt stort eget kapital och de pengar som blir kvar kommer inte minst att behöva läggas på spelartruppen.

– Vi har kommit långt och träffat olika kandidater, men känner att vi just nu behöver prioritera annat. Vi behöver stärka det sportsliga och för att möjliggöra en sådan satsning inför nästa säsong var det i grunden inget svårt beslut, säger Roger Ekström.

Och fortsätter:

– Som läget är nu behöver vi fler indianer och inte fler hövdingar.

Han är dock tydlig med att klubben för att ta nästa steg även behöver ha in i en klubbdirektör i organisationen, men nu är det mer osäkert när det blir. Tidigare har målet varit att ha någon på plats till i sommar.

– Hur länge vi pausar vet jag inte. Det får vi se. Till att börja med kommer vi att diskutera vidare på styrelsemötet i början av nästa vecka. Men vi har redan många bra personer på plats och jag känner att arbetet rullar på som det ska. Det är absolut ingen fara så, säger Ekström.

Kan det betyda att ni går miste om någon av dem som var aktuella för tjänsten?

– Det kan det så klart finnas en risk för, men inte så att vi behöver börja om. Den tid som lagts ned och den process som gjorts har absolut inte varit förgäves.

Anders Mäki lämnade vid årsskiftet arbetet som klubbdirektör och tills vidare har ekonomichefen Anders Bouvin ansvaret som tillförordnad klubbdirektör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!